Warning: Use of undefined constant default_charset - assumed 'default_charset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kuopassa/public_html/keskustelu/index.php on line 3
Valokuvaaminen - Sivu 3

Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Valokuvaaminen

Kirjoittanut: zouwi (Jäsen)
 • #21
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 06.10.2010 10:35
Juu eipä kuvaamaan opi kun kuvaamalla.. Hyväksi tietty on kanssa katella muiden kuvia ja ihmetellä niistä että miksi ne on otettu just niin ja miksi ne on hyviä. Rajausta, perspektiiviä, syvyysterävyyttä jne.

Ja periaatteessahan aika vähän sillä on väliä että mikä laatikko siinä tötterössä on kiinni jonka läpi maailmaa tallentelee, eniten väliä kun kuitenkin on sillä että mitä sielä kameran etupuolella on ja toiseksi eniten väliä on sillä että mitä sieltä takaa löytyy.
Kirjoittanut: Embize (Jäsen)
 • Lähetetty: 08.10.2010 14:10
Vanhemmat on lähdössä käymään New Yorkissa ensi talvena ja lupasivat tuoda mulle uuden putken järkkäriin. Tällä hetkellä mulla nimittäin on vain se perusputki. Oliko se nyt 18-55mm?
Sieltä pitäisi saada halvemmalla niitä kuin täältä Suomesta. Onko kellään ostokokemuksia sieltä?
Olen myös lukenut että siellä on jonkin verran huijarifirmoja myöskin. Mietityttää vähän että jos ne semmoseen liikkeeseen eksyy...
Kirjoittanut: zouwi (Jäsen)
 • #23
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 15.10.2010 07:53

Lainaus: Embize

Vanhemmat on lähdössä käymään New Yorkissa ensi talvena ja lupasivat tuoda mulle uuden putken järkkäriin. Tällä hetkellä mulla nimittäin on vain se perusputki. Oliko se nyt 18-55mm?
Sieltä pitäisi saada halvemmalla niitä kuin täältä Suomesta. Onko kellään ostokokemuksia sieltä?
Olen myös lukenut että siellä on jonkin verran huijarifirmoja myöskin. Mietityttää vähän että jos ne semmoseen liikkeeseen eksyy...


Mulla on canonille 50mm f/1.4 tuotuna nykistä, ihan jees sujunut kaikki, entinen kämppis toi reissultaan. Kivijalkaliikkeillä ei yleensä ole huijausmeininkiä kun lainvalvojien on helppo löytää sellaisiin paikalle hakemaan pois vääryydellä hankittua omaisuutta.

Millaista kakkulaa olet ajatellut tuohon jatkoksi? Noista perus kittilaseista pääsee niin monessa suunnassa ylöspäin että kannattaa vähän miettiä omaa kuvaustaan ja mitä siihen kaipaa lisää. Jos tuntuu että saa hyviä kuvia nykyisellä kalustolla eikä optiikka rajoita elämää ei kannata käyttää satoja euroja että saisi lisää samanlaisia kuvia kun tällä hetkellä kuvailee.
Kirjoittanut: Embize (Jäsen)
 • Lähetetty: 16.10.2010 10:59

Lainaus: zouwi

Millaista kakkulaa olet ajatellut tuohon jatkoksi?


En oiken tarkalleen vielä tiedä, mutta ainakin semmonen olisi hyvä jolla pystyisi kuvaamaan vielä lähempää. Tällä nykyisellä perusputkella ei pääse todella lähelle. Tai ainakin siltä musta tuntuu. Mutta muuten tuolla on pystynyt aika hyvin kuvaamaan. En ole ajatellut käyttää rahaa parempaan putkeen kuitenkaan älyttömiä summia. Riittäisi varmaan jos olisi joku 75-300 mm.
Kirjoittanut: zouwi (Jäsen)
 • #25
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 16.10.2010 22:06
Haluatko siis että kohde suurenee enemmän vai että saat tarkennettua lähemmäs kameraa? Pitkillä polttoväleillä saa kaukana olevan kohteen näkymään suurempana, makrolaseilla tai/ja loittorenkailla saa lyhintä tarkennusetäisyyttä vielä lyhyemmäksi.

300mm on kroppirungolla jo aika hurja tele joka käsin vakaanapitely on todellinen haaste, etenkin kun halvemmat on valovoimaltaan niin himmeitä että ne tarvitsevat vähän pidempiä valotusaikoja. 50mm on kroppirungolla jo ahdas sisätiloihin, 70mm alkaa olla jo ihan kohtuupitkä, 200mm vääristää jo perspektiiviä melkoisesti, on yleensä valovoimaltaan liian himmeä keinovaloon ja alkaa olla vähän hankala pidellä käsin, 300mm on jo sitten lintukuvauskamaa ulkona päivänvalossa. Optiikassa hinta ja laatu kulkee aika käsikkäin, sitä saa mistä maksaa. Jos mitenkään mahdollista niin kannattaa koittaa saada jostain lainaan jotain mikä voisi olla itselle hyvä ja kuvailla sillä vähäsen. On ikävää löytää itsensä tilanteesta että kourassa on kallis lasi jota ei tykkää käyttää. Vinkkinä mainittakoon että canonin 70-200mm f/4 ilman vakaajaa on hyvä lasi joita saa käytettynä Suomesta 500e hintaluokkaan.
Kirjoittanut: Kattroll (Jäsen)
 • #26
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 19.10.2010 14:33
Kesästä 2007 on tullut kuvattu ensin "puolijärkkärillä" ja nyt joulusta lähtien kunnon järjestelmäkameralla. Eniten kuvaan keikkoja ja festareita, joita varten pitäisi myös uusi objektiivi saada ostettua, nykyisissä kun valovoima ei oikein tunnu riittävän.

http://kehtova.net

Tervetuloa tutustumaan! Myös kommentteja otetaan mieluusti vastaan : )
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #27
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 19.10.2010 15:08

Lainaus: Kattroll

Myös kommentteja otetaan mieluusti vastaan : )

Minusta oli mukavaa, ettei noita kuvia ole "ylieditoitu". Itsekään en tykkää, jos ne on editoitu ihan "taideteoksiksi", eikä kuvilla ole enää paljoakaan tekemistä alkuperäisen kuvan kanssa.
Kirjoittanut: Embize (Jäsen)
 • Lähetetty: 19.10.2010 16:06

Lainaus: zouwi

Haluatko siis että kohde suurenee enemmän vai että saat tarkennettua lähemmäs kameraa?


Haluaisin siis että kun kuvaa vaikka jotain kukkaa ihan läheltä, niin pääsisi vielä lähemmäksi.
Tällä hetkellä tosiaan tuntuu siltä että tarpeeksi lähelle ei pääse läheltä kuvattuna.
Ja toisaalta haluan myös että pystyy kuvaamaan kaukaa jotain esim. lintuja taivaalta.
En sitten tiedä mikä putki oikein olisi hyvä...
En tosiaankaan ole mikään ammattilainen järkkäreiden kanssa.
Mutta mitään kovin kallista en ole ajatellut. Joku vähän parempikin kuin tuo perusputki varmasti riittäisi
Kirjoittanut: mlrd (Aktiivi)
 • Lähetetty: 20.10.2010 02:29
Nyt tuli pari hvää kuvaa vesikuvaa otettua, vaikkei niissä mitään erityistä näy... ainoastaan harvinaisen kirkasta vettä täälläpäin. Lieneekö näkösyvyys ollut kolmea metriä, kun kesällä se on jotakuinkin metrin verran.
Kirjoittanut: zouwi (Jäsen)
 • #30
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 20.10.2010 22:24
Kovikset kuvaavat mustavalkoista Filmille.
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit