Warning: Use of undefined constant default_charset - assumed 'default_charset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kuopassa/public_html/keskustelu/index.php on line 3
Valokuvaaminen - Sivu 4

Gootti.net

Ajankohtaista 1/2020: Foorumi on toistaiseksi vain lukumoodissa. Uusien viestien tai viestiketjujen lähettäminen ei ole mahdollista. Jäseneksi liittyminen ei ole mahdollista. Vanhat jäsenet voivat kirjautua sisään ja lukea sekä vastaanottaa yksityisviestejä, sekä päivittää profiilinsa tietoja.

Valokuvaaminen

Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #31
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 20.10.2010 22:32

Lainaus: zouwi

Kovikset kuvaavat mustavalkoista Filmille.

Aivan. Itselläkin on noiden digi-runkojen lisäksi vanha Saksalainen Exacta runko, johon pari objektiivia. Kuvailen sillä aina välillä 400 asan mustavalkofilmillä
Kirjoittanut: Bullyboys (Jäsen)
 • #32
 • Arvo: Asiantuntija
 • Lähetetty: 21.10.2010 09:58
Olen ehdottomasti analogisen kuvaamisen kannalla. Digikameraa en juurikaa enää edes käytä, eikä se koskaan ole ollut itselläni niin kummoinen. Ylipäätään en välitä merkeistä tai malleista. Lomografian "filosofiaan" tutustuminen vapauttaa kummasti nykyisen maailman arvoista taiteen tekemisessäkin. Minulla on Diana mini, Diana F+, isoisän vanha Fuji sekä 50-luvun Kodak Brownie.

Näillä otan niin "taidekuvia", mutta koska pidän jonkun kameroista aina laukussani tavallisissakin tilanteissa tulee, ja haluan, kuvata. Estetiikka löytyy ympärillä olevista muista taidemuodoista, unimaailmoista ja lukemista kirjoista. Kuvien inspiraatio voi olla hetkellinen ja välillä toteuttamiskelvotonkin. Aina rullilta löytyy kuitenkin ainakin muutama aivan helmiotos, joita haluaa vaalia.
Kirjoittanut: zouwi (Jäsen)
 • #33
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 21.10.2010 13:14
Kävin tänään pyörimässä kameroiden kanssa, mukana oli yksi filkkarunko ladattuna 200:lla väridialla, valotin satasena ja ajattelin vetää c-41 prosessin läpi, toisessa rungossa värinegaa (Ektar) ja kun se loppui niin portra160vc:tä tilalle, kolmannessa 6x6 vermeessä kiinaihme Lucky Filmsin 100:sta, snadisti alivalotettuna ja sinifilsun läpi.

Filmikuvauksessa on jotenkin niin miljoona kertaa enemmän tunnetta, etenkin kun jo pelkällä filmivalinnalla ja pikkuisen eritavalla valottamalla kuvan fiilis muuttuu täysin. Ja jos haluaa vaan hyvää mutta about realistista toistoa niin e100g/Provia väridia on vaan ihan parhautta. Ja tässä elämän varrella on tullut jokunen sata rullaa valoteltua, siinä on sitten ihan hyvin referenssimateriaalia että miten eri filkat toimii jne. Tosin jotenkin edelleen jaksaa joidenkin kuvien kohdalla edelleen yllättää miten hyvältä joku väridia vaan näyttää. Sinällään ihan positiivista kai.
Kirjoittanut: byron (Jäsen)
 • #34
 • Arvo: Mahtigootti
 • Lähetetty: 25.10.2010 21:38
En aatellut että mulla olisi mitään taitoa valokuvaamiseen, mutta ihan hyviä kuvia on tullut otettua. Näin se silmä nähtävästi kehittyy.. Varsinaista omaa kameraa ei ole ollut. Sukulaisten romu-digikamera vaan, mutta nyt yritän ostaa käytettyä filmikameraa, kun opintojen puolesta kasvoi innostus filmikameralla kuvaamiseen. On siinä se oma hohtonsa kieltämättä.
Jos sitä tässä oppisi jotain kameroistakin hiljalleen, ei meinaa nimittäin se tieto pysyä päässä
Enemmäkseen on tullut kuvattua luontoa, ja olisi hauskaa kuvata joskus ihmisiäkin, kun vaan kärsivällisiä ja suostuvia malleja löytäisin.
Kirjoittanut: Yöntuuli (Jäsen)
 • #35
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 27.10.2010 19:52
Itseltäni löytyy kinofilmikamerat; Mamiya nc1000s, sekä Praktica fx. Jälkimmäinen kamera edustaa 50 lukua ja ensimmäinen 70 luvun loppua. Pidän paljon maisemakuvaamisesta, kauniita saaristomaisemia on mukava kuvailla niin päivisin kuin öisin. Valokuvaamisessa käytän apunani jalustaa, valotusmittaria sekä toisinaan tarvittaessa värisuodattimia sekä valotustaulukoita. Pääasiassa kuvaan mustavalkoiselle filmille. Valokuvaaminen on todella mukaansatempaavaa ja sen parissa kuluu aika aivan huomaamatta. Ja kun ei olla kuvaamassa, niin on aikaa keskittyä välineiden hoitoon ja puhdistukseen.(kumpa joskus aika riittäisi niin hyvin).
Laatikosta löytyy myös digikamera, Canon Powershot A620, jota käytän sellaiseen pikakuvaamiseen kun on tarvetta saada nopeasti jotain kuvattua, mutta tosiasiassa myös tällä laitteella saa aikaiseksi mielestäni aivan mukavaa laatua.

Mielenkiintoista kuvaamisessa on myös se, kun saa itse määritellä aukot sekä valotusajat että tarkennuksen säädöt. Lisäksi on monta muutakin huomioitavaa asiaa tietenkin, mm filmin herkkyys on merkitsevä kun käytetään valotusmittaria tai valotustaulukoita.

Mutta tämä tästä. Saa tulla juttelemaan miun kanssa kuvaamisesta vaikka meseen jos siltä tuntuu
Mukava aina vaihtaa ajatuksia.
Kirjoittanut: zouwi (Jäsen)
 • #36
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 28.10.2010 23:52

Lainaus: Yöntuuli

Itseltäni löytyy kinofilmikamerat; Mamiya nc1000s

Oho, aika hurjaa että noitakin löytyy, on vähän harvinaisempi runko nimittäin. Onko sulla millainen kokoelma lasia siihen?

Ite tuskartelen just yhden filmipokkarin parissa.. Ostin ebaystä, myyjä väitti ehjäksi muttei ole sitä, mietin että jaksanko ruveta valittamaan kun koko härveli maksoi posteineen 25e tänne. Jos ostaa vielä uuden samanlaisen niin olisi ainakin varakoneisto kun toi kuitenkin hörppää vettä jossain välissä. :F
Kirjoittanut: Yöntuuli (Jäsen)
 • #37
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 31.10.2010 22:25
Perusobjektiivinahan tuossa on 50mm 1,7 - 16 aukolle yltävä objektiivi. Lisänä minulla on 135mm telejatke, jolla tarvittaessa saan kauempana olevat kohteet näkymään suurempina kuvassa. Salamalaite myös löytyy, joskin käytän sitä äärimmäisen harvoin. Minulla on tähän myös värisuodattimia, että uv filtterit jatkeelle ja perusobjektiiville + objektiiviin liitettävä vastavalonsuoja. Kamerassahan on sisäänrakennettu valotusmittari, mutta usein on taskussa mukana erillinen valotusmittari, niin voi sitten miettiä kompensaatiota kameran sekä erillisen valotusmittarin suositusten kesken jos haluaa. Jalusta on myös tärkeä osa valokuvausharrastustani.
Kirjoittanut: Kattroll (Jäsen)
 • #38
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 14.11.2010 21:01
Ei teillä olisi suositella valovoimaista objektiivia klubikeikkojen kuvaamiseen? Kamerana Olympus E-520.

Entä millä kalustolla itse kuvaatte kys. tapahtumissa? Myös kuvia olisi mukava nähdä : )
Kirjoittanut: poison (Organisaattori)
 • #39
 • Arvo: Platinagootti+
 • Lähetetty: 14.11.2010 21:10

Lainaus: Kattroll

Ei teillä olisi suositella valovoimaista objektiivia klubikeikkojen kuvaamiseen? Kamerana Olympus E-520.

Entä millä kalustolla itse kuvaatte kys. tapahtumissa? Myös kuvia olisi mukava nähdä : )

Ei sillä valovoimaisuudella (siis jos toi on digirunko) klubeilla ole suurta merkitystä. Enemmänkin painaa suurin kennon herkkyys. Itsellä runkona yleensä klubeilla: Canon EOS 5D MkII, ja lasina EF-sarjan F:4 , 24-105 ! Polttoväli aika sopiva just klubilavoille. Herkkyytenä käytän monesti jopa 26500 ISO. Tulee vähän roheampaa jälkeä, mutta ei se tuollaisessa kuvauksessa haittaa, ja suljinajat saa pidettyä lyhyinä! Valkotasapaino kannattaa myös laittaa keinovalolle, tai etsiä kokeilemalla. Mun kuvia voi katsella: www.metallimusiikki.net erilaisissa keikka, ja festariraporteissa
Kirjoittanut: Kattroll (Jäsen)
 • #40
 • Arvo: Edistynyt
 • Lähetetty: 14.11.2010 22:26

Lainaus: poison

Herkkyytenä käytän monesti jopa 26500 ISO.

Muuten hyvä, mutta tuolla kameralla ISO herkkyys loppuu lukuun 1600. Vähän jopa ihmettelen, miten olet edes saanut noin huisin herkkyyden itsellesi.

Oman järjen mukaan tuo valovoimaisempi objektiivi olisi ainoa ratkaisu, mutta tiedä sitten..
Vaihda maisemaa

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

 • Goottifoorumia selaa 1 vakoilijaa ja 0 jäsentä . Kävijäennätys tehtiin 04.01.2022 03:50, jolloin paikalla oli väkeä yhteensä 501 henkeä!
Järjestä treffit