Gootti.net

Christian Deathin Helsingin-keikka siirtyy syyskuulle 2022!

Amerikkalaisen goottirockin elävä legenda Christian Death esiintyy Helsingin Tavastialla keskiviikkona 7. syyskuuta. Illan toinen esiintyjä on suomalainen, vuonna 1987 perustettu Two Witches.

Tapahtuman piti alun perin soida keväällä 2021, josta keikka siirrettiin syyskuun 2021 alkuun, mutta vallitseva maailmantilanne pakotti viivästyttämään ”gootin joulua” vielä vuodella.

Christian Death perustettiin jo vuonna 1979. Yhtyeen rooli uudella mantereella on ollut merkittävä: kun Euroopassa oltiin gootteja, Christian Death löi ensitahdit deathrock-genrelle, johon myöhemmin iskivät mm. Marilyn Manson, Type O Negative ja osaltaan myös Nine Inch Nails ja Jane’s Addiction.

Nyt Suomeen tulevassa Christian Deathin kokoonpanossa synkkää sauvaa heiluttaa kitaristi-laulaja Valor Kand, joka liittyi yhtyeeseen vuonna 1983. Basisti-laulajana bändissä toimii hollantilainen Maitri ja rumpalina naputtaa lopunajan rytmiä Mike Monroe -niminen herra.

Christian Deathin asema genrensä kantaisäni on vankkumaton. Synkkä mutta myös taiteellisesti haastava yhtye on ollut luovassa tilassa vuosikymmeniä, eikä loppua näy: Christian Death tarjoaa aina keikan, jossa ikuiset asiat soivat kuin loppu olisi juuri nyt!

Two Witches luetaan alan legendoihin, jolla on takana satoja keikkoja ympäri maailmaa (liki 30 maassa, neljällä eri mantereella) sekä useita julkaisuja mm. kulttimaineessa olevilla levy-yhtiöillä Cleopatra (US), Nightbreed (UK), Shadowplay (RU) ja Talitha (DE).

Pitkäsoitto Deepland — Live in Sao Paulo äänitettiin vuoden 2019 Etelä-Amerikan kiertueen yhteydessä ja julkaisusta vastasi Brasiliassa Deepland Records.

Juuri nyt Two Witchesin The Undead -albumi on uunituore. Yhtye jatkaa sen myötä globaalisti suomalaisen goottirockin vaikuttavan sanoman levittämistä.

Christian Death Helsingissä

  • Keskiviikkona 7.9.2022
  • Helsingissä, Tavastialla
  • Pääsyliput alkaen 30 € Tiketistä, tai 33 € ovelta
  • Päivämäärille 6.5.2021 ja 1.9.2021 hankittujen keikkojen liput käyvät päivämäärälle 7.9.2022 sellaisinaan.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Pete. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5600 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 03. päivä elokuuta 2021 kello 14:02. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Aiheeseen liittyviä tekstejä: Gothic-pelisarja — Esittelyssä kaikki Gothic -pelit ja hartaasti odotettu Remake, Burlesque Lake Escape Cruise -risteily Tampereella, Goottifoorumi kutsuu., Gootti.net: Uusi sarjakuva!, Suomenlinna-miitti..

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.