Gootti.net

Hyvää luettavaa

Alla listatut jutut erottuvat edukseen tavalla jos toisellakin. Tutustu siis ainakin näihin. Alla esitetään parikymmentä tuoreinta ja hyväksi todettua julkaisua.

Wave-Gotik-Treffen 2010.

Wave-Gotik-Treffen on maailman suurin goottitapahtuma, joka järjestetään vuosittain alkukesästä Saksan Leipzigissä. 19-vuotisesta historiastaan huolimatta WGT:n järjestelyt ovat varsin kummallisia. Buukatut bändit ilmoitetaan vasta pari kuukautta ennen festareita. Tiedotus on muutenkin aika huteralla pohjalla. Silti se vetää paikalle nykyisellään reilut parikymmentätuhatta goottia. Ulkomaanelävälle huono tiedotus on ongelmallista siksi, että jos mielii saada edulliset lennot ja majoituksen, ne joutuu varaamaan jo alkuvuodesta, jolloin ei vielä tiedä tapahtuman tarjonnasta mitään. Jos kyseessä olisi joku muu tapahtuma, en luottaisi festariin, jolla on WGT:n kaltaiset nettisivut. Hyvän maineen ansiosta lennot tuli kuitenkin varattua jo tammikuussa.

Lue koko julkaisu…

Zeraphine: "Whiteout".

Vasemmalla kuva miehestä, jolla musta tukka ja kasvot kuten muukin kuva halkeillut voimakkaasti. Kuvan oikeassa laidassa tummanpunaisella värillä lukee Zeraphine ja sen alla "Whiteout" ilman lainausmerkkejä.Julkaistaan 11.6.2010

Vuodesta 2002 asti musiikkia levyttänyt saksalaisyhtye Zeraphine (www.zeraphine.de) aikoo julkaista vajaan kuukauden päästä, 11. kesäkuuta, oheisessa kuvassa näkyvän uutukaisalbuminsa. Goottirockia sisältävä levy on nimeltään "Whiteout". Se on osittain englanniksi ja saksaksi laulettu 11 biisin ja intron kokoinen äänite. Teos ilmestyy kolmena eri versiona. Niistä tavanomaisimmat ovat digitaalinen ja CD-versio. Erikoisin on kappalemäärältään rajoitettu CD-painos, jossa mukana bonus-DVD. Bändiläiset soittanevat pian uusimmankin albuminsa biisimateriaalia Saksan Leipzigissä 24.5. järjestettävän Wave-Gotik-Treffenin yleisölle. Zeraphine nimesi aikaisemmin tällä viikolla Euroopan-kiertueen, jonka se soittaa tukeakseen uuden studio-opuksensa sanoman leviämistä.

Lue koko julkaisu…

Jesus on Extasy julkaisee "No Gods" -albumin.

Saksalainen emotionaalista goottirockia tekevä Jesus on Extasy (www.jesusonextasy.com) tiedottaa kesällä 2010 ilmestyvän siltä uutta musiikkia. Bändi on Dorian Deverauxin kanssa studiossa valmistamassa uutta studiolevyä sellaisesta läjästä kappaleita, jotka saavat yhteiseksi nimittäjäkseen "No Gods". Yhtye toivoo voivansa julkaista levyn elokuun lopussa. Opuksen julkaisee Drakkar, e-Wave ja Sony Music Entertainment. Levy on seuraaja toukokuussa 2008 ilmestyneelle "Beloved Enemy" -kiekolle. Elokuisesta kiekosta ei ole vielä kerrottu juurikaan yksityiskohtia. Tulevasta musiikillisesta annoksesta tullaan saamaan ensimmäinen ennakkoannos kesäkuun 12. päivä, kun Jesus on Extasy soittaa Blackfield-tapahtumassa Saksan Gelsenkirchenissä. Samassa tapahtumassa soittaa muiden muassa Unheilig, Oomph! ja Subway To Sally.

Lue koko julkaisu…

Miss FD: "Monsters in the Industry" -levyarvostelu.

Miss FD:n albumin "Monsters in the Industry" etukannessa näkyy valokuva punatukkaisesta goottinaisesta istumassa kuunsirpin päällä. Kuvan oikeassa yläkulmassa Miss FD:n logo ja alaosassa lukee albumin nimi versaalilla.Julkaistiin 15.4.2010

Levyn kannen kuulla ratsastava kiharapää on sama, aiemmin Frightdoll-nimellä kulkenut kybermimmi, jonka edellisen tuotoksen arvostelin jotakuinkin vuosi sitten, enkä oikein digannut. Koska kyseisen äänitteen musiikillinen sisältö on jo ehtinyt unohtua, voin tuorein ja avoimin korvin lähteä arvostelemaan uunituoretta "Monsters in the Industry" -albumia.

Miss FD:n musiikkigenre on ensimmäisen biisin ajaksi yllättäen muotoutunut jonnekin goottielektron ja Britney Spearsin tai Lady Gagan välimaastoon, eivätkä sanoituksetkaan juuri tarjoa Voice-kanavan vakiosoittolistaa kummempia elämyksiä niin avausraidalla kuin myöhemminkään.

Lue koko julkaisu…

Goottimiehet söivät goottitytön.

16-vuotias goottityttö Karina Barduchyan katosi Pietarissa 19. tammikuuta. Hänen epäillään tulleen syödyksi. Tytön murhaajiksi epäillään 19-vuotiasta floristigootti Yuri Mozhnovia ja teurastaja Maxim Golovatskikhia. Jälkimmäinen on aikaisemmin hyödyntänyt psykiatrisia palveluita. Kaksikon epäillään hukuttaneen teinitytön kylpyammeeseen ja sen jälkeen leikanneen tytöstä lihaa, jota he paistoivat iltapalaksi. Mozhnov ja Golovatskikh söivät osan tytöstä keitettyjen perunoiden kera. Loput 16-vuotiaasta goottitytöstä pakattiin muovipusseihin ja heitettin menemään. Tällä hetkellä raastuvassa käsiteltävänä oleva kannibalismitapaus on tuomarinkin mielestä sen verran julma, että hän joutui keskeyttämään eräänkin istunnon nähtyään niin järkyttäviä valokuvia uhrista.

Lue koko julkaisu…

Beati Mortui: "Let The Funeral Begin".

Beati Mortuin albumin "Let The Funeral Begin" etukannessa näkyy valkoinen lilja tai muu kukka tummanharmaata taustaa vasten. Kukan sisältä valuu punaista nestettä. Kuvan yläosassa valkoisella värillä yhtyeen logo.Julkaistaan 21.5.2010

Kotimainen electro-, industrial- ja EBM-yhtye Beati Mortui julkaisee 21. toukokuuta toisen albuminsa, nimeltään "Let the Funeral Begin", saksalaisen Danse Macabre Recordsin kautta. Levystä julkaistaan kaksi eri versiota; rajoitettu Euroopan laajuinen 666 kappaleen erikoispainos, joka sisältää alkuperäisen levyn lisäksi remix-CD:n pakattuna hienoihin digipak-kuoriin. Toinen versio julkaistaan tavallisena digitaalisena MP3-levynä. Bonus-CD sisältää remixejä sekä genren ulkomaisilta huippunimiltä (Suicide Commando, C-Lekktor, Eisenfunk, Centhron) että Suomen industrial-genren kärkinimiltä (Proteus, Machine Park, Kuroshio, ErilaZ). Levyä jakelee Euroopan alueella saksalainen Al!ve Distribution.

Lue koko julkaisu…

Das Ich: "Koma".

Das Ichin albumin "Koma" etukannessa näkyy kolmen animaatiohahmon kasvot, jotka ovat häijynnäköisiä ja meikattuja. Keskimmäinen hahmoista on punainen kasvoiltaan. Kuvan ylä- ja alalaidassa paksut mustat palkit.Julkaistaan kesällä 2010

Suomalaisellekin yleisölle hyvin tunnettu saksan Das Ich (www.dasich.de) on viimeisten kuukausien aikana luonut valmiiksi albumillisen verran musiikkia. Yhtye valmistautuu nyt julkaisemaan sen jossain vaiheessa touko–kesäkuuta Danse Macabre Recordsin avustuksella. Uusi albumi on nimeltään "Koma". Edellisen kerran bändiltä ilmestyi yhtä mittava kiekko vuoden 2006 puolella "Cabaret"-levyn muodossa. Näiden kahden albumin välillä Das Ich on tuupannut ihmisten ilmoille pari kokoelmaa, EP:n "Kannibale" ja uusintapainoksen alunperin vuonna 1991 ilmestyneestä "Die Propheten" -albumistaan.

Lue koko julkaisu…

Murderdolls tekee comebackin.

Tammikuussa 2004 horrostilaan siirtynyt horrorpunk-projekti Murderdolls on aktivoitunut vuosikausien taukon jälkeen. Tämän tiedon varmisti Slipknotin rumpali Joey Jordison, joka turinoi Murderdollsin tulevaisuudesta englantilaiselle musiikkilehti Kerrangille. Jordison on Muderdolls-tiimin kitaristi. Hän on yhdessä bändin keulahahmo Wednesday 13:n kanssa luomassa uutta studioalbumia. Murderdollsin joukot aikovat julkaista uuden albumin kuluvan vuoden aikana. Sen tuottajaksi maanitellaan Chris "Zeuss" Harrista.

Vuonna 2002 perustetun Murderdollsin ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen albumi on bändin perustamisvuonna ilmestynyt "Beyond the Valley of the Murderdolls". Se julkaistiin Roadrunner Recordsin kautta. Teokselta lohkaistiin singleksi "Dead in Hollywood" samana vuonna ja sitä seuraneena "White Wedding". Jälkimmäinen on Billy Idolin samannimisestä biisistä tehty coveri.

Lue koko julkaisu…

Xotox: "Die Unruhe 2.0".

Xotox-yhtyeen albumin "Die Unruhe 2.0" etukannessa näkyy hirviömäinen mustahiuksinen tyttö tai nainen, jolla mustat silmät kuin petoeläimellä ja naamakin kuin savua vuotava kalpea läjä jotain muovailuvahaa. Kuvan yläosassa valkoisin kirjaimin luJulkaistaan 19.3.2010

Industrialia, elektronista musiikkia ja kokeellistakin sellaista tarjoava Xotox (www.xotox.info) julkaisee selkäpiitä karmivalla kansitaiteella varustetun uusintapainoksen "Die Unruhe" -albumistaan. Xotoxin uusi "Die Unruhe 2.0" sisältää alkuperäisen lätyn biisimateriaalin ja kaksi entuudestaan tuntematonta biisiä. Lisäksi opus on alusta loppuun masteroitu uudelleen X-Fusionin omistaman Music Productionin studiotiloissa. Tämä äänite julkaistaan levy-yhtiö Pro Noizen avustamana 19. päivä käynnissä olevaa kuukautta. Alkuperäinen "Die Ruhe" -albumi julkaistiin vuonna 2004. Siitä tehty painos myytiin loppuun jo sen ennakkotilausvaiheessa. Kiekolla esitellyt biisit "Mechanische Unruhe", "Nasse Wände" ja "Dunkelheit" ovat soineet ahkerasti erityisesti saksalaisissa synkiömusiikin klubeissa.

Lue koko julkaisu…

Lacrimosalta juhla-albumi.

Sveitsin Lacrimosa (www.lacrimosa.ch) juhlistaa 20-vuotista taivaltaan toukokuun alkupäivien tienoilla julkaisemalla aivan uutta Lacrimosa-biisiaineista albumillisen verran. Goottimetallibändi suunnittelee tuovansa esiin tuplalevyn, jossa 17 aikaisemmin julkaisematonta kappaletta kahdelta eri vuosikymmeneltä. Äänite sisältää harvinaisuuksi arveltuja demoja 1990-luvulta ja aivan uunituoreitakin kappaleita Lacrimosan tuoreimmalta studioreissulta. Tarkempia tietoja juhla-albumista kerrotaan myöhemmin. Kiekko tultaneen julkaisemaan yhtyeen taustalla toimivien Tilo Wolffin ja Anne Nurmen perustaman levy-yhtiön kautta. Hall of Sermonin kautta ilmestyi edellisen kerran musiikkia viime vuoden toukokuussa "Sehnsucht"-kiekon muodossa.

Lue koko julkaisu…

Schwarzblut: "Das Mausoleum".

Schwarzblutin albumin "Das Mausoleum" etukannessa valkoinen pohjaväri ja sen päällä valokuva valkoisesta sulasta, joka upotettu mustaan lasiseen mustesäilyöön. Mustesäiliön ympärillä mustetahroja. Kuvan oikeassa laidassa höyhenen oikealla puolJulkaistaan 26.3.2010

Alankomaalainen Schwarzblut (www.schwarzblut.com) laski perjantaina ennakkotilattavaksi uuden Alfa Matrixin avulla julkaistavan albumin "Das Mausoleum". Albumi on tilattavissa useina eri versioina, joista pelkistetyin painos sisältää 10 uutta elektronista synkiöbiisiä. Albumin erikoisversio on tupla-CD:nä julkaistava paketti, jonka bonuskiekolla "Die Krypta" kuullaan yhdeksän remixiä Psy’Aviahin, NG-PRO:n, Miseryn, Contrastin, Deadcellin, Freakangelin, Carsten Altenan ja Makaakin leiriläisiltä. Schwarzblutin keväällä ilmestyvä pitkäsoitto on seuraaja yhtyeen viime vuonna julkaisemalle EP-levylle "Sehlenwolf". Alfa Matrix kauppaa sekä EP:n ja albumin sisältävää pakettia nettikaupassaan. Yhtye puolestaan tarjoaa näytebiisejä tuotannostaan omilla MySpace-sivuillaan.

Lue koko julkaisu…

Zeromancerilta "The Death Of Romance" -albumi.

Bjørn Opsahlin valokuvassa Zeromancer-yhtyeen mustiin pukeutuneet goottimiehet istuvat pöydän äärellä, paitsi yksi, joka seisoo miesten keskellä. Kuvan taustalla näkyy liekehtivää takkatulta ja savuakin. Kuvan gooteilla kalpeat kasvot ja pikimusKuva: Bjørn Opsahl

Saksalainen levy-yhtiö Trisol Music Group uutisoi tänään julkaisevansa Euroopan alueella norjalaisyhtye Zeromancerin (www.zeromancer.com) uran järjestyksessä viidennen studioalbumin. Zeromancerin uusi albumi on nimeltään "The Death Of Romance". Äänite ilmestyy perjantaina 5. maaliskuuta. Lehdistötiedotteessa bändin uusinta tyyliä suitsutetaan uudenlaiseksi, herkulliseksi, elektroniseksi rockiksi. Bändin basisti Kim Ljung kokee tämän albumin valmistamisen olleen kivuton kokemus, sillä luomisprosessi oli kuin täydellinen palapeli ratkaistavaksi. "The Death Of Romance" on ehtaa Zeromanceria luuhun asti. Levylle laitetaan viime silauksia juuri nyt ja sen odotetaan valmistuvan kuluvan kuukauden puolen välin tienoilla.

Lue koko julkaisu…

Umbra Et Imago: "Opus Magnum".

Goottibändi Umbra Et Imago (www.imbraetimago.de) Saksasta ilmoittaa päättävänsä vuonna 1991 käynnistyneen taipaleensa ensi vuoden toukokuussa, jolloin yhtyeen viimeinen studioalbumi julkaistaan. Albumia työstetään julkaistavaksi Spirit Productionin kautta nimellä "Opus Magnum". Musiikillisesti se tulee poikkeamaan aikaisempien äänitteiden edustamasta tyylistä. Kiekon kappaleisiin on haettu vaikutteita niistä asioista ja kokemuksisat, joihin Umbra Et Imagon jäsenet ovat parin viime vuoden aikana joutuneet. Vuonna 1992 debyyttialbuminsa julkaissut saksalaisyhtye nousi suurempaan tunnettuuteen klubihitillään "Gothic Erotic". Myöhemmin bändin "Gedanken eines Vampires" -albumi esitteli yhtyeestä darkwaven sijaan metallimusiikkia luovan puolen.

Lue koko julkaisu…

Fields Of The Nephilim julkaisee DVD:n.

Jo 25 vuoden ajan toiminut goottiyhtye Fields Of The Nephilim (www.fields-of-the-nephilim.com) aikoo julkaista keulahahmonsa Carl McCoyn ilmoituksen mukaan ensimmäistä kertaa moneen vuoteen uuden DVD-levyn. Tällä hetkellä DVD "Ceromonies: Ad Mortem and Ad Vitam" on tuotantohommien loppusuoralla. Äänite aiotaan julkaista ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Levy sisältää runsaasti live-esiintymisistä tallennettuja hetkiä, mutta pääosin se paneutuu Lontoon Shepherd’s Bushissa kahtena iltana soitettuihin keikkoihin. Fields Of The Nephilim esiintyi lontoolaisen klubin tiloissa 12. ja 13. heinäkuuta 2009. DVD-kiekolla nähdään myös runsaasti paljon materiaalia viime vuoden keikoilta.

Lue koko julkaisu…

Deadcellin Marcus nai Melin.

Deadcellin promovalokuvassa näkyy lauma naisia ja miehiä mustiin pukeutuneina. Yhtyeen keulahahmolla on roomalaisen upseerin harjaskypärä päässä ja mustapunainen luurankotakki. Kuvan laidat ovat tummia, varjoihin peittyviä.Deadcell vuonna 2009

Alankomaalaisen Deadcell (www.deadcell.nl) -yhtyeen riveissä koettiin 31. lokakuussa muutoksia, kun bändin keulahahmo Marcus Bodine otti vaimokseen bändissä tanssijana ja koreografina toimivan Melin. Pariskunta kävi avioitumassa Halloweenina juuri tulevan studioalbumin aattona. Yhtyeen on tarkoitus julkaista 27. päivä kuluvaa kuukautta äänilevy "Black Rooster". Kiekko on 33 minuuttia sisältävä ja englanniksi laulettu teos sellaista musiikkia, jota Deadcell luonnehtii industrial mechanical cabaret -genreen kuuluvaksi. Bändi tulee juhlistamaan albumiaan soittamalla 27.11. keikan Trail Of Tearsin, Gothministerin ja Magentan keikalla Alankomaiden Drachtenissa. Myös Deadcell tulee esiintymään illanvieton varrella erikoisvieraan ominaisuudessa.

Lue koko julkaisu…

Zombie Girl: "Halloween".

Zombie Girlin EP:n "Halloween" etukannessa näkyy irvistelevä kurpitsa, jonka sisältä hohtaa kellertävää valoa. Kuvan yläosassa Zombie Girlin logo vaaleanharmaalla värillä ja sen yllä punaisella värillä levyn nimi.Julkaistaan 31.10.2009

Zombie Girl on kanadalaisten Renee Cooper-Komorin ja Sebastian Komorin electro-industrial-rockbändi, joka ammentaa ideansa vapaasti stereotyyppisen b-luokan kauhun maailmasta. Sanoitukset ankkuroituvat tukevasti zombiteemaan, samoin kuin promokuvat, joissa verta ei säästellä ja ruumiinosat maistuvat. Aiempia julkaisuja on kaksi; EP "Back From the Dead" ja täysmittainen "Blood, Brains & Rock ‘n Roll". Tällä julkaisulla kuullaan vain kolme täysin uutta kappaletta ja suurin osa EP:n sisällöstä koostuu vanhemmista kappaleista, joista on tehty erilaisia miksauksia.

Lue koko julkaisu…

Andreas Gross: "We Like Ghost Girls".

"We Like Ghost Girls" -albumin etukannessa tummanruskea pohjaväri ja sen keskellä valokvua tai piirros nuoresta ihmisestä, jonka kasvot ovat ilmeettömät ja hiukset ja muu vartalo peittynyt pimeyteen. Kuvan alaosassa hahmon leuan alla lukee jotain vaaJulkaistaan 9.10.2009

Kuusipäinen goottibändi Andreass Gross (www.nomorejazz.de) julkaisee perjantaina 9. päivä albuminsa "We Like Ghost Girls" levy-yhtiö Echozonen kautta. Samana päivänä sama levy-yhtiö julkaisee myös toisen merkittävän goottikiekon, saksalaisen goJA moon ROCKAH -yhtyeen "Disco Dracula". Andres Grossin uuden albumin kahdesta kappaleesta julkaistiin aikaisemmin musiikkivideot DVD-levyllä "Gothic Visions", jonka Edel Records julkaisee tänään perjantaina. Goottimusiikkia sisältävä kokoelma sisältää yhteensä 380 minuuttia musiikkimateriaalia. Saksalaista perua olevan Andreas Grossin joukot julkaisivat myös edellisen "Hail to the Employee" -albuminsa antia aikaisemmin kokoelma-albumilla "Gothic Compilation #42".

Lue koko julkaisu…

Der Blaue Reiter: "Nuclear Sun".

Der Blaue Reiterin studioalbumin "Nuclear Sun" kannessa valokuva vaaleasta seinästä, jossa koristeellinen tapetti ja siinä suuri koristeellinen seinäkello. Kello näyttää puoli kahta. Kuvan alaosassa valkoisen laatikon sisällä yhtyeen nimi mustallJulkaistaan 30.9.2009

Espanjan Der Blaue Reiter julkaisee kolmannen albuminsa syyskuun viimeisenä päivänä. Neoklassista musiikkia sisältävä äänite luotiin viimeisen vuoden varrella Heura Art Creations Studioilla, jossa se äänitettiin, miksattiin ja masteroitiin Der Blaue Reiterin keulahahmo Sathorys Elenorthin toimesta. Albumi sai nimekseen "Nuclear Sun". Se käsittelee Tšernobylin ydinvoimalassa sattunutta ydinreaktorin sulamista ja sen aiheuttamia vahinkoja ihmisille — bändi pyrkii tällä aiheella mässäilemisen sijaan ottamaan osaa voimalaonnettomuuden uhrien kärsimyksiin. Levyn ilmestyttyä bändi lähtee soittamaan kiekon kappaleita myös yleisöille. Yhtyeen musiikkiin voi tutustua bändin MySpace-sivuilla, jossa sijaitsevaan jukeboksiin on vuodettu myös useita uusiakin biisejä parin viikon päästä ilmestyvältä kiekolta.

Lue koko julkaisu…

Suicide Commando: "Die Mutherfucker Die".

Albumin "Die Mutherfucker Die" kannessa näkyy jonkinlainen verinen lähikuva vasaran tai sorkkaraudan sorkkaosasta valkoista taustaa vasten. Kuvassa oikealla lukee Suicide Commando ja sen alla "Die Mutherfucker Die".Julkaistaan 18.9.2009

Belgian tunnetuimpiin elektronisen musiikin toimijoihin luettava Suicide Commando (www.suicidecommando.be) risti uusimman singlensä. Bändi kutsuu syyskuun 18. päivä ilmestyvää äänitettään nimellä "Die Mutherfucker Die". Maistiaiseksi korvamerkitty kiekko sisältää nimikkoviisun lisäksi remixin Noisuf-X:ltä ja C-Lekktorilta. Singlen kappalemäärältään rajoitettu ensipainos prässätään digipak-kuorissa. Levy julkaistaan Out of Linen kautta. Albumin julkaisua sopii odottaa tapahtuvaksi myöhemmin. Gootti.net uutisoi albumin luomisprosessista jo maaliskuun alussa.

Lue koko julkaisu…

VNV Nationin Ronan Harrisin haastattelu 10.6.

Harmaasävyinen valokuva kaljupäisestä Ronan Harriksesta, VNV Nationin miehestä. Kuva on tummanharmaata taustaa vasten. Miehen kasvot ovat ilmeettömät.Kuvassa Ronan Harris

Sain tilaisuuden jutella puhelimessa VNV Nation (www.vnvnation.com) -yhtyeen laulajan ja sanoittajan, Ronan Harrisin, kanssa eräänä kesäkuisena iltapäivänä ja kysellä miehen kuulumisia. Bändi julkaisee uuden albuminsa ensi viikon alussa ja siirtyy jo samalla viikolla mittavalle kiertueelle Yhdysvaltoihin, joka päättyy vasta heinäkuun lopussa. Yhtye keikkailee syksymmällä Euroopankin alueella. Ronan Harris toivoo bändinsä koukkaavan myös Suomessa.

Lue koko julkaisu…

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.

Uusimmat tapahtumat