Gootti.net

Die Kruppsilta uusintajulkaisuja

  • Julkaistu maanantaina 14.07.2008
  • Avainsanat:

Vuonna 2005 otettu promokuva Die Kruppsista. Kuvassa näkyy neljä goottimiestä, jotka seisovat mustat vaatteet yllään tiukassa rivissä vaaleata taustaa vasten. Lattia valkoinen, samoin taustalla oleva seinä. Vasemmassa laidassa näkyy musta seinäliKuva: Thomas Ecke

28 vuotta soittanut Die Krupps (www.die-krupps.de) on saksalainen elektronisen musiikin pioneeri ja aikeissa jälleen pitää itsestään meteliä julkaisemalla uusintapainokset albumeistaan "Volle Kraft Voraus" ja "I". Molemmat kiekot kokevat päivänvalon elokuun jälkimmäisellä puoliskolla. Remiksattu uusintapainos ensin mainitusta sisältää mm. sellaisia industrial-hittejä kuin "Goldfinger", "Volle Kraft Voraus", "Tod & Neufel" ja "Wahre Arbeit Wahrer Lohn". "I"-albumi sisältää mm. kappaleen "Metal Machine Music", sekä coverin amerikkalaisen raskasta rokkia soittavan Metallican biisistä "One", sekä biisin "Machineries of Joey". Myös "I"-levyn uusintapainos on, kuten "Volle Kraft Voraus" -levykin, viritetty nykyajan henkeen sopivaksi Nitzer Ebbin kanssa. Molemmat uusintapainokset on varustettu bonus-CD:llä.

Vuonna 1982 ilmestynyt "Volle Kraft Voraus" vuonna 2008 varustetaan bonuslevyllä, samoin kuin alunperin vuoden 1992 päivinä julkaistu "I"-kiekkokin. Jälkimmäinen kiekko sisältää kolme yksinoikeudella vain sillä julkaistavaa uutta miksausversiota vanhoista biiseistä.

Düsseldorfin seudulle sijoittunut Die Krupps julkaisi edellisen kerran täyslaidallisen uutta musiikkia "Paradise Now" –albumin muodossa vuonna 1997. Se on yhtyeen seitsemäs pitkäsoitto. Levy sisältää 13 biisiä. Kiekon julkaisi pitkän linjan lontoolainen Rough Trade Records, joka on independent-tason toimija musiikkirintamalla. Albumia on seurannut tasaiseen tahtiin esiin pullahdelleita MCD- ja kokoelmakiekkoja, joista tuorein on kaksiosainen kokoelmakiekkojen sarja "Too Much History" vuonna 2007. Molemmat elokuuksi 2008 kaavaillut uusintaversiot julkaistaan SPV Musicin kautta.

Die Krupps esiintyy:

  • 20. heinäkuuta 2008: Amphi Festival, Tanzbrunnen (Köln, Saksa)
  • 26. heinäkuuta 2008: Castle Party Festival (Bolkow, Puola)
  • 2. lokakuuta 2008: Dark Area Festival, Nachthallen (Kassel, Saksa)

Bändi esiintyy tämän vuoden Castle Party -festivaalissa Bolkowin linnan alueella. Tapahtuman pääesiintyjiin lukeutuvan Die Kruppsin lisäksi festivaalin tämän vuoden versioon on kiinnitetty saksalainen Deine Lakaien, Garden of Delight, In Strict Confidence ja myös Anne Clark (feat. Implant), The Crüxshadows, Closterkeller ja 32Crash tulevat mättämään audioaaltoja kuuloulokkeista sisään.

Die Krupps on:

  • Jürgen Engler (laulu)
  • Ralf Dörper (syntikka)
  • Marcel Zürcher (kitara)
  • Rüdiger Esch (basso)
  • Oliver Röhl (rummut)

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 07. päivä joulukuuta 2008 kello 19:07. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.