Gootti.net

Eldar: "Amesha Spentas"

 • Julkaistu sunnuntaina 28.03.2010
 • Avainsanat:

"Amesha Spentas" -albumin etukannessa näkyy ruskea lähikuva jonkinlaisesta abstraktista liejusta tai esineestä, joka on väritykseltään musta ja valkoinen. Kuvan oikeassa laidassa valkoinen symboli, jonka oikealla puolella lukee Eldarin nimi.Julkaistaan 2.4.2010

Espanjalainen kahden muusikon miehittämä Eldar (www.eldarband.com) tarjoaa huhtikuun alussa Cold Meat Industryn julkaisemana musiikkia, kun vuoden takaiselle "Sapere Aude" -kiekolle ilmestyy jatkoa tämän dark ambientia ja martial-musiikkia sisältävän "Amesha Spentas" -nimisen luomuksen muodossa. Marc Merineen ja Merce Spican luomalla uutukaiskiekolla kerrotaan okkultismin historiasta. Jokainen kappale on sijoitettu aihepiirin kannalta merkittävien ajanjaksojen raameihin. Eldar on lisäksi luonut biisien äänimaailmaa syntetisaattorien ja muiden tavanomaisten vehkeiden lisäksi kilkuttelemalla metallikappaleita, veitsiä, kulhoja, pillejä ja pöllejä luodakseen tarkoituksiinsa sopivia ääniklippejä.

Eldarin vuosi sitten ilmestyneen pitkäsoiton lisäksi yhtyeen muuhunkin tuotantoon voi tutustua bändiläisten rakentamalla MySpace-sivuilla.

"Amesha Spentas" -albumin kappaleet:

 1. Strange Madness
 2. The Insurgents Shot
 3. The Sleep of Reason Create Monsters
 4. The Truth, the History, the Time
 5. The Powder Brought Sludge
 6. Died the Truth
 7. The Courtyard of Fools
 8. Asmodea
 9. Death Beds
 10. Satourn Devouring One of His Sons

Yhtyeen toistaiseksi tuoreinta tuotantoa edustaa Skull Line -levymerkin kautta julkaistu varhaisten demotaltiointien kooste. Demot julkaistiin aikaisemmin Protea Recordsin ja Black Montanasin kautta. Demojen uusintapainosta varten biisit masteroitiin loppuvuodesta 2009 uudelleen. Niiden sekaan laitettiin aikaisemmin julkaisematonta biisimateriaalia.

Eldar on:

 • Marc Merinee
 • Merce Spica

Eldarin nimi juontuu muinaisesta iberin kielestä, jonka puhujia eleli Euroopassa, nykyisen Portugalin ja Espanjan tienoilla 2500 vuotta sitten. Eldar merkitse epidemiaa tai epidemistä. Marc Merineen vuonna 2004 perustama sooloprojekti muodostui nykyisenlaiseksi projektiksi Merce Spican liityttyä yhtyeeseen myöhemmin. Ennen Spicaa Eldar oli Marc Merineen kotistudiossaan kokeellista musiikkia luova projekti.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 28. päivä maaliskuuta 2010 kello 00:12. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.