Gootti.net

Goottifoorumilta kuuluu

Lemmikit: kun en oikein itsekään meinaa uskoa niin vilkaseppas kuin kovaa maa- tai merikotka voi lentää. Ei se oo kiinni siitä ettei ne ääntä pitäis. mut ehditkö kuulemaan. Osuma on kyl tussahdus vaan, se on k...

In the Nursery: "The Passion of Joan of Arc"

Englantilainen musiikkiryhmä In the Nursery (www.inthenursery.com) tiedottaa tulevansa tekemään elokuvamaista musiikkia elokuvan The Passion of Joan of Arcin innoittamana. Kyseessä oleva elokuva on vuodelta 1928 löytyvä Carl Theodor Dreyerin ohjaama mustavalkoinen mykkäfilmi, jota pidetään yhtenä parhaista äänettömistä elokuvista kautta aikojen. Elokuvassa Orleansin neitsyttä, eli Jeanne d’Arcia, näyttelee Rene Falconetti. Rainan alkuperäisversio oli hukassa vuosikymmenien ajan, sillä elokuvan master-nauha tuhoutui vuosia sitten tulipalossa. Ohjaaja Dreyer vietti elämänsä viimeiset hetket yrittäen koostaa turmasta selviytyneistä kohtauksista elokuvaa uskoen viimeiseen hengenvetoonsa asti elokuvan alkuperäisversion hävinneen lopullisesti. Kelvollinen versio elokuvasta löytyi vasta vuonna 1981. Sheffieldissä majaileva In the Nursery on katsonut mykkäfilmiä urakalla ja tehnyt elokuvan pohjalta pitkäsoiton.

In the Nursery yrittää heijastaa musiikillaan elokuvan dramaattisia kohokohtia ja käänteitä. Yhtyeen musiikkia on käytetty vuosien varrella useissa elokuvissa tunnusmusiikkina. In the Nurseryn luomaa ääni-ilakointia kuullaan mm. sellaisissa valkokangasteoksissa kuin Interview With The Vampire, The Sweet Hereafter, The Aviator ja Beowulf-tietokoneanimaatiossa.

Bändi kertoo julkaisevansa "The Passion of Joan or Arc" -albumin 26. syyskuuta Euroopassa. Saman kuukauden 29. päivä se ilmestyy myös Iso-Britanniassa ja muualla maailmassa. Kiekon digitaalisesti ladattava versio tulee tekemään itseään tykö iTunes-palvelussa jo 15.9. Pitkäsoitto sisältää musiikkia noin 78 minuutin edestä.

Yhtye kävi esittämässä teoksensa elokuvan kylkiäisinä kotikaupungissaan Sheffieldissa keskiviikkona 16. huhtikuuta osana Sensoria Music & Film Festivalia. In the Nursery esiintyi kaupungin katedraalissa. Sensoria-festivaalia vietettiin huhtikuussa 12.–18. välisenä aikana.

"The Passion of Joan or Arc" -albumin kappaleet:

 1. Transcript
 2. To Tell The Truth
 3. St. Michael
 4. God’s Promise
 5. Letter
 6. The Lord’s Prayer
 7. State Of Grace
 8. Taunting Guards
 9. Abjure
 10. Bloodletting
 11. Sacraments
 12. Lost Soul
 13. Condemned
 14. I Have Lied
 15. To Prepare For Death
 16. The Last Sacraments
 17. Dove Of Fire

Vuoden 1928 "The Passion of Joan of Arc" -elokuvan voi katsoa alapuolelta videoleikkeenä. Elokuvassa on ranskankielinen tekstitys. Elokuvan pituus on 1 tunti 20 minuuttia.

In the Nursery esiintyy:

 • 6. elokuuta 2008: Dokufest (Prizren, Kosovo)
 • 17. syyskuuta 2008: Millennium Gallery (Sheffield, Iso-Britannia)
 • 19. lokakuuta 2008: Kino Lucerna (Praha, Tsekki)

In the Nursery on:

 • Klive Humberstone
 • Nigel Humberstone
 • Dolores Marguerite
 • C / David Electrik

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5546 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 07. päivä joulukuuta 2008 kello 19:07. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Julkaisun leipäteksti sisältää noin 220 sanaa. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.