Gootti.net

Lacrimas Profundere: Christopher erosi

Lacrimas Profundere -bändin kuusihenkinen miehistö jonkinlaisessa veturihallissa, jossa lattialla kulkee kiskot. Hallin suulla ovet kiinni. Etualalla istuu kyyryssä mies, jolla mustat vaatteet ja puolipitkät hiukset.Kuusikko

Saksan Lacrimas Profundere (www.lacrimas.com) tiedottaa kokeneensa äskettäin muutoksen bändin miehistössä, sillä yhtyeen yksi perustajajäsenistä, Christopher, on juuri päättänyt erota bändistä. Christopher kertoo eroamispäätöksen taustalla piilevän jatkuvasta stressistä kärsiminen, joka johtuu kiertue-elämästä, keikoista, sekä musiikkialan ja henkilökohtaisen elämän välisestä "turbulenssista".

Christopher Schmid kiittää LP:tä ja sen faneja yhteisistä vuosista.

Christopher Schmid toimi vuonna 1993 perustetun Lacrimas Profunderen laulajana. Mies ei aio katkaista välejään bändiin kokonaan, sillä hän tulee jatkossakin toimimaan yhtyeen biisintekijänä ja sanoittajana. Koska Schmid jatkaa vaikuttamista LP:ssä, ei bändin musiikillinen tyyli tai linjaus tule juurikaan muuttumaan. Christopherin veli, Oliver Nikolas Schmid, kuuluu edelleen yhtyeen kokoonpanoon. Oliver toimii bändin kitaristina.

Lacrimas Profundere tiedottaa, että Christopher käy vierailemassa bändin uudella albumilla — miehen ääntä kuullaan useissa uuden pitkäsoiton biiseissä.

Lacrimas Profundere esiintyy:

 • 27.4.2007: KW70 (Bad Salzungen, Saksa, paikalla myös Leaves Eyes)
 • 28.4.2007: Metropolis (München, Saksa, paikalla myös Leaves Eyes)
 • 26.5.2007: Paljassaare RockFest (Tallinn, Viro)
 • 16.6.2007: Woodstage Summer Open Air (Glauchau Gründelpark, Saksa)
 • 8.8.2007: Rock Nacht (Otting, Saksa)
 • 11–12.8.2007: M’era Luna Festival (Hildesheim, Saksa)
 • 16–18.8.2007: Summerbreeze Festival (Dinkelsbühl, Saksa)

Lacrimas Profundere on:

 • Christopher Schmid (laulu)
 • Oliver Nikolas Schmid (kitarat)
 • Christian Freitsmiedl (kitarat)
 • Daniel Lechner (basso)
 • Christian Steiner (kosketinsoittimet)
 • Wilhelm Wurm (rummut)
 • James Blakeway (taustalaulu)

Bändi perustettiin kitaristi Oliver Schmidin toimesta vuonna 1993. Perustamisaikaan yhtyeen musiikilliseen linjaukseen vaikutti vahvasti doom metal. Lacrimas Profundere käytti alkuaikoina naislaulajan ääntä ja klassisen musiikin instrumentteja kappaleissaan. Sen jälkeen kun ryhmän riveihin värvättiin laulaja Anja Hötzendorfer, bändi keräsi huomiota sen verran, että esikoisalbumin äänittäminen tuli ajankohtaiseksi. Debyyttialbumin nimi on "…and the Wings Embraced Us" ja se julkaistiin vuonna 2005. Kiekkoa seurasi pari vuotta myöhemmin ilmestynyt "La Naissance d´un Rêve".

Kahden ensimmäisen pitkäsoiton julkaisun jälkeen LP:lle tarjottiin levytyssopimusta Napalm Recordsin suunnasta. Sopimus solmittiin kattamaan viisi albumia. Yhtye päätti vahvistaa kokoonpanoaan lisäämällä uudeksi jäseneksi harpistin — seuraava askel oli "Memorandum"-albumin äänittäminen vuonna 1999.

Ensimmäistä kertaa kansainvälinen media kiinnostui bändistä vuonna 2001, jolloin "Burning A Wish" -levy ilmestyi. Kiekko on bändin ensimmäinen, joka ei sisällä klassisten musiikkisoitinten ääntä. Kyseisellä levyllä kuullaan ensimmäistä kertaa baritoni Christopher Schmidin ääntä. Yhtyeen ensimmäinen kiertue ulkomaille käynnistyi. Kiertueella keskityttiin Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa esiintymistä.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 25. päivä joulukuuta 2008 kello 08:08. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.