Gootti.net

Lumous Gothic Festival XV 2.–5.7.2015

Heinäkuun alussa on taas on se aika kesästä, kun väki saapuu neljän päivän ajaksi lumoutumaan Tampereelle hyvästä musiikista ja tapaamaan muita goottikulttuurin edustajia eri puolilta maailmaa. Tänä kesänä festivaali saavuttaa kunnioitettavan 15 vuoden iän. Juhlan kunniaksi Lumous Gothic Festival ylpeänä esittää upean artistikatraan:

 • Das Ich
 • Red Sun Revival
 • Los Carniceros Del Norte
 • Golden A pes
 • Sleetgrout
 • Forgotten Sunrise
 • Afghan Dance
 • Silene
 • Wreckdance
 • Harmony Garden
 • Bodykomplex

Das Ich (Saksa)

2007 Lumouksen pääesiintyjä Das Ich on vuosia kuulunut genren ykkössarjaan ja edellisen Lumous-esiintymisen jälkeen uusintavisiittiä on toivottu todella paljon. Viimeksi liput myytiin jo ennakoilta loppuun, joten varmistathan ajoissa, että pääset näkemään legendaarisen Das Ich -shown elävänä Klubilla!

Red Sun Revival (Englanti)

Traditionaalista brittigoottia tuoreella otteella ja ehdottomalla ammattitaidolla. Red Sun Revival kuuluu skenen tuoreisiin kykyihin, mutta on onnistunut keräämään lyhyessä ajassa suosiota. Yhtyeen nokkamies Rob Leydon on vieraillut Lumouksessa sekä Nosferatun että Voices of Masadan riveissä ja parhaiten mies tunnetaan The Eden Housen kitaristina. Yhtyeen kakkosalbumi julkaistaan kesäkuussa ja levynjulkkareita on hyvä juhlistaa Lumouksessa.

Los Carniceros Del Norte (Espanja)

Post-punkkia, deathrockia, goottia ja kauhuleffoja… Kuulostaako hyvältä yhdistelmältä? Kaikkea tätä tarjoaa espanjalainen Los Carniceros Del Norte. Yhtye vieraili viime vuonna Helsingissä ja sai koko salin tanssimaan. Luultavimmin sama kaava toistuu Lumouksessa, kun trio hyppää lavalle kertomaan tarinoita kauhuelokuvista tutuista aiheista. Uusi albumikin ilmestyy tänä keväänä, joten odotukset ovat kovat ja varmasti nähdään huikea esiintyminen tälläkin kertaa.

Golden Apes (Saksa)

Berliini on ollut goottirockin kultamaita jo vuosikausia ja kaupunki on tarjonnut useita loistavia yhtyeitä. Yksi Berliinin kirkkaimmista timanteista on pitkän uran tehnyt Golden Apes. Yhtye saapuu nyt toista kertaa Lumoukseen ja tämän orkesterin soundissa kokemus ja ahkera keikkailu kyllä näkyy ja kuuluu.

Sleetgrout (Venäjä)

Sleetgrout on todella kuuma nimi dark electro/EBM/industrial-skenessä ja vierailua Suomeen on odotettu pitkään. Yhtye on julkaissut kaksi EP:tä ja kaksi albumia sekä tehnyt yhteistyötä skenen tunnettujen artistien kanssa kuten Aesthetic Perfection, Suicide Commando, Studio-X ja Amduscia. Viime vuonna yhtyeen piti saapua Lumoukseen, mutta yritys kaatui viisumiongelmiin. Nyt otetaan uusi yritys paremmalla onnella ja laitetaan koko Klubi tanssimaan Sleetgroutin tahdissa!

Forgotten Sunrise (Eesti)

Forgotten Sunrise on tuttu monelle suomalaiselle konemusiikin ystävälle. Suomessa ja Lumouksessakin useaan kertaan esiintyneen bändin levy-yhtiö Out Of Line kuuluu EBM/industrial-skenen kärkinimiin levyjen julkaisijana, joten Forgotten Sunrisen tuotoksia löytyy jo usean lumoutujan levyhyllystä. Tanssijalka vipattaa varmasti tämänkin yhtyeen tahdissa.

Afghan Dance (Saksa/Suomi)

Berliiniläinen minimal electro -artisti Afghan Dance saapuu ensimmäistä kertaa keikoille Suomeen. Tuoreella otteella synkkiä säveliä ja kiinnostavia rytmejä.

Silene (Suomi)

Silene seikkailee goottirockin ja popin välimaastossa. Yhtye on nähty pari kertaa aikaisemminkin Lumouksessa ja faneja löytyy aina Etelä-Amerikkaa myöten. Levytettyä tuotantoa on takana jo useamman näytteen verran ja keikkakilometrejä yhtyeen soittajilta löytyy runsaasti.

Wreckdance (Suomi)

Wreckdance on post punkkia, goottia, rockia… Jokainen saa päättää itse, sillä Wreckdance soittaa vain itsensä näköistä musiikkia. Parempi olla paikalla, kun yhtye nousee Lumouksen lavalle.

Harmony Garden (Suomi)

Alunperin puhdasoppisena neofolk-artistina aloittanut Harmony Garden on vähitellen siirtynyt genrerajojen ulkopuolelle. Uusimmissa biiseissä on ripaus goottia, kantria, neofolk-sävyjä ja Nick Caven murhaballaadien tyylistä kieroutuneisuutta.

Bodykomplex (Suomi)

Bodykomplex on old school -EBM:a tylyllä asenteella. Pohjola-kokoomalle päätynyt Teinihelvetti on soinut ahkerasti EBM-klubeilla ja nyt on mahdollisuus nähdä yhtye myös yleisön edessä.

Muuta

Viime vuonna hyvän vastaanoton saanut biisintekijäklubi jatkuu tänä vuonna ja sunnuntaina akustisella spesiaalikeikalla nähdään Jyrki Witch, Marko Hautamäki ja Toby Toppari (tarinoita Two Witches -biisien taustoista).

Uutuutena Lumous tarjoilee Suomen ensi-illassa rockumentaryn "Industrial Soundtrack For The Urban Decay", belgialaisten ohjaajien Amélie Ravalecin ja Travis Collinsin elokuvan industrial -musiikista. Leffa paneutuu syvälle industrial-musiikin historiaan ja on jokaisen konemusadiggarin ja musiikista kiinnostuneen "must see".

Lisäksi ohjelmaan kuuluu alkulämmöt goottien kesken Rajaportin saunalla, aamiaisklubi, lyhytelokuvia urbaanista löytöretkeilystä ja myyntitapahtuma Dark Market Vapriikissa, piknikkiä, yhdessäoloa ja biletystä. Niin ja totta kai kesän hurjimmat bileet sunnuntaina The Endissä!

Lumous Gothic Festival kutsuu sinut heinäkuussa Tampereelle!

Tarkemmat infot, lippujen hinnat ja ennakkomyyntipisteet, aikataulut ja muut tärkeät tiedot ilmoitamme lähiaikoina. Pidätämme oikeudet muutoksiin!

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 16. päivä huhtikuuta 2015 kello 11:11. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.