Gootti.net

45 000 euroa varastettiin Eurorockista kesken festivaalin

Musiikkilehti Side-Linelle kirjoittava Bernard Van Isacker julkaisi kattavan tiedotteen siitä kaikesta hulabaloosta, jota Eurorock 2015 -festivaalissa koettiin. Kolmipäiväistä Eurorockia vietettiin 14.–16. toukokuuta Belgiassa. Tapahtumaan oli värvätty esiintymään runsaasti maailmanluokan bändejä. Tapahtuman toiselle päivälle oli alkuperäisten suunnitelmien mukaan kirjattu esimerkiksi Star Industry, Suicide Commando, The Crüxshadows, Asp, Alien Vampires ja Apoptygma Berzerk. Festivaalin viimeiselle päivälle oli aikataulutettu sellaisia rytmiryhmiä kuin Lovelorn Dolls, Portion Control, Xandria, Front 2042, Fields Of The Nephilim ja Killing Joke. Tapahtumiin tuli kuitenkin hyytävä käännös kesken festivaalin viimeisen päivän — lauantaina 16. toukokuuta. Bernard Van Isackerin mukaan varhain lauantaina, kun Lovelorn Dolls oli vielä esiintymässä, havaittiin suuren summan rahaa varastetun.

Side-Linen päätoimittaja Van Isackerin tilityksen mukaan metallista valmistetussa säiliössä sijainnut 45 000 euron rahasumma oli varastettu. Hänen mukaan rahat olivat olleet säiliössä vain noin 20 minuutin ajan. Kun Van Isecker meni keskustelemaan Eurorockin järjestäjän, Rudi Donckersin, kanssa tapahtuneesta kummallisuudesta, Donckers kävi kalpeaksi. Hänet jouduttiin viemään sairaalaan. Myöhemmin kävi ilmi, että Donckersilla oli ilmennyt sydänperäisiä ongelmia, joiden vuoksi hän joutui sydänleikkaukseen eilen maanantaina.

Side-Linen nettisivuilla englanniksi julkaistussa selostuksessa Van Isacker ihmettelee kuinka vain muutamia minuutteja rahojen häviämisen jälkeen hänen puhelimensa ryhtyi soimaan. Hänelle ryhtyi satamaan puhelinsoittoja median edustajilta. Hän kertoo selostuksessaan, että lehdistö sai jostakin päähänsä pääesiintyjä Killing Joken peruvan esiintymisensä. Estääkseen katastrofin Bernard Van Isacker ryhtyi selvittämään mitkä bändit vielä suostuisivat esiintymään ja millä aikataululla. Kesken festivaalilauantain ohjelmistoon tuli tunnin pituinen tauko, kun aikataulutuksia jouduttiin laittamaan uusiksi.

Osa bändeistä oli jo saanut maksun, osa oli saanut osan sovituista korvauksista ja osan esiintymispalkkiot ym. korvaukset olivat maksamatta. Esimerkiksi Legend suostui esiintymään maksutta. Vain yksi yhtye halusi rahat tiskiin välittömästi. Se bändi oli Fields Of The Nephilim, eikä sekään saanut kuin muutamia satasia. Facebook-sivuillaan Fields Of The Nephilim kertoi sunnuntaina hyvin toisenlaisen tarinan. Sen mukaan bändi matkusti Eurorockiin vuokratuilla busseilla ja vuokrakuskeilla, ja olleensa matkan aikana yhteydessä festivaalin tuottajien kanssa. Matka oli sujunut kommelluksitta, mutta saavuttuaan festivaalipaikalle bändille kerrottiin, että siellä on "tilanne päällä". Heille varattu kalusto ei ollut paikalla, koska järjestäjät eivät olleet maksaneet niitä. Fields Of The Nephilimin esiintymisen kannalta vaadittuja teknisiä edellytyksiä ei ollut. Muonituspuolta ei ollut hoidettu. Lopuksi heille kerrottiin, ettei maksua tule. Sen vuoksi bändi katsoi ainoaksi vaihtoehdokseen vetäytyä hotelliin ja jättää keikka tekemättä.

Belgialainen The Neon Judgement jätti esiintymättä, mutta miksi, sitä ei ole vielä tiedossa. Front 242 jätti esiintymättä, sillä se oli jo investoinut runsaasti rahaa keikan järjestämistä varten ja olisi Van Isackerin mukaan menettänyt useita tuhansia euroja jos se olisi soittanut. Esimerkiksi Anathema ja Killing Joke välittömästi rahavarkauden ilmenemisen jälkeen ehdottivat, että he voisivat soittaa laajennetut biisisetit miettimättä suuremmin raha-asioita.

Muiden reaktioita tapahtuneeseen

Belgialainen musiikkijulkaisu Flanders News kertoo 18.5. julkaisemassaan uutisessa Eurorockista hävinneen noin 80 000 euroa. Front 242 kertoo nettisivuillaan 17.5. jo viikkoja ennen festivaalin järjestämistä heille annetun epäselviä lausuntoja, lupauksia ja kyynärpäätä nimenomaan Eurorockin järjestäjiltä. He eivät saaneet esiintymisestä minkäänlaista korvausta edes kattaakseen majoituksen, autojen vuokraamisen, matkaliput ym. kustannukset. Front 242:n näkemyksen mukaan festivaali oli kaoottinen: järjestäjät olivat piilosilla, sisäänpääsyn kassaa hoiti ravitsemuspuolen työntekijät ym.

Vastauksia Gootti.netille

Gootti.netille antamassaan vastauksessa Bernard Van Isacker kertoo, ettei rahojen viejää ole vielä löydetty mutta poliisit jatkavat tutkimuksiaan. Festivaaliyleisö suhtautui yllättäviin ohjelmiston muutoksiin myönteisesti: kun hän kävi kertomassa lavalla mitä oli tapahtunut, yleisö pääosin taputti käsiään ja hurrasi. Vasta jälkeen päin hän on saanut eräitä hyvin negatiivisia reaktioita.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Pete. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5604 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 19. päivä toukokuuta 2015 kello 00:12. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.