Gootti.net

WGT:n gootit luontoystävällisiä

GriffonVoxin jäseniä kävelee ulkoilmassa kohti maassa makaavaa naista, joka valkoisiin pukeutunut, kuten hänen ympärillään hyörivät lääkintämiehetkin. Kuvassa taka-alalla runsaasti gootteja ja muuta yleisöä.Kuva: Falk Scheuring

Luontoystävällisiä arvoja ja toimintatapoja levittävä goottiorganisaatio Goth for Earth (www.goth-for-earth.com) tiedottaa saaneensa varsin rohkaisevia tuloksia Saksan Leipzigissä järjestetyn Wave-Gotik-Treffenin yleisöltä saamistaan tuloksista kyselyynsä, jossa selvitetään luontoystävällisyyden tärkeyttä ja ekologista ajattelua gootti-ihmisten keskuudessa. Goottifestivaalin aikana tehdyssä kyselyssä oli yhteensä 650 vastaajaa. Tulosten mukaan vastaajat suosivat käytettävän ekologista ajattelua järjestettäessä yleisötapahtumia ja muita musiikkikinkereitä. Joka viides vastaaja ilmoitti ottaneensa osaa ympäristön tilaa kohentamaan pyrkiviin projekteihin. Joka kolmas vastaajista ilmoitti käyttävänsä ns. vihreää sähköä, eli sellaista sähkövirtaa, joka on valmistettu uusiutuvista energianlähteistä.

Valtaosa Goth for Earthin kyselyyn vastanneesta goottimassasta totesi uusiutuvista voimanlähteistä hankitun sähkön olevan toivottava asia festivaalikoneiston pyörittämisessä. Vastanneista jopa 90 prosenttia ei kannattanut muovisten lusikoiden, haarukoiden tai muiden ruokavehkeiden käyttämistä esimerkiksi WGT:ssä. Vastaajista yhdeksän kymmenestä toivoo festivaaleissa olevan luomuruoan myyntikojuja.

Mustaa taustaa vasten mies ja kolme naista. Kullakin ihmisellä valkoisiksi maalatut kasvot ja pääosin mustat vaatteet, mutta osalla vaatteissa punaisia tehostevärejä. Keskimmäinen hahmo on lakkipäinen mies.
Kuvassa GriffonVox. Keskimmäisenä Lord Athanor.

Luontoystävällisiä arvoja ajoivat festivaalilla GriffonVox-yhtyeen jäsenet järjestämällä omalaatuisen katutaide-esityksen kaupungintalon edustalla sijainneen Moritzbastein edessä. Bändin ja sitä edustavan levy-yhtiö GrenTzwertin tukema performanssi kuvattiin videokameralla ja laskettiin sitten Internetiin katsottavaksi. GriffonVoxin vaikuttava esitys on katsottavissa alapuolelta. Bändin keulahahmo, laulaja Lord Athanor, toteaa yhtyeen halunneen tällä tempauksella tehdä selväksi, että myös pienet osaset suuremmassa rattaistossa voivat muuttaa asioita. Athanorin mukaan yleisöltä saatu vastaanotto oli erittäin myönteinen. Saksalaisyhtye julkaisi Wave-Gotik-Treffenissä uuden EP-levyn.

GriffonVoxin performanssi Wave-Gotik-Treffenissä

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 28. päivä kesäkuuta 2009 kello 07:07. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.