Gootti.net

Goottifoorumilta kuuluu

Juotko, poltatko...?: En ole oikeastaan koskaan polttanut, on tuntunut niin turhalta puuhalta. Alkoholinkulutusta on myös tullut vähennettyä aika roimasti, sillä siihenkin uppoaa liikaa rahaa. Innostuin designtuotteiden yh...

Brendan Perry: "Ark"

Irlantilainen Brendan Perry (www.brendan-perry.com), joka on Dead Can Dancen toinen jäsenistä, tulee julkaisemaan juuri masteroimansa studioalbumin "Ark" ensi vuoden alussa. Muusikko uutisoi tehneensä kovasti töitä tämän albumin valmistumisen eteen. Opuksen äänittämisen ja viimeistelemisen ohessa Perry värväsi parikin manageria hoitamaan keikkailusuunnitelmien toteuttamiseen liittyviä yksityiskohtia hänen puolestaan. Mies aikoo lähteä ensi vuoden alussa markkinoimaan "Ark"-albumia yleisöille, sillä Brendan Perryllä siintää horisontissa 100 keikkaa kattava maailmankiertue edesmenneen Bauhaus-yhtyeen Peter Murphyn kanssa. Kiertue tulee murahtamaan käyntiin ensi vuoden maaliskuussa samalla kun soololevykin julkaistaan. Albumin tarkkaa julkaisupäivämäärää eikä sen kappalelistaa ole vielä tiedossa.

Brendan Perryn maailmankiertue käynnistyy maaliskuussa 2010. Reissu vie irlantilaisen ensin Etelä-Amerikkaan, sitten Meksikoon ja sieltä Pohjois-Amerikkaan. Lopuksi hän saapuu konsertoimaan myös Euroopan alueelle. Pitkän kiertueen toteuttamisesta Perry kiittää Colin Wallacea, joka manageroi myös Cocteau Twinsin riveissä toimivan Elizabeth Fraserin keikka-asioita. Brendan Perryn kiertueaikataulu tullaan julkaisemaan lähitulevaisuudessa.

Kiertuesuunnitelmien julkistamista odotellessa Perry tarjoaa faneilleen mahdollisuuden tappaa aikaa tutkailemalla hänen nettisivuiltaan löytyvää filmiä "Ark"-albumin luomisvaiheista. Pelimanni kokee "Ark"-albumin kuulostavan enemmänkin Dead Can Dancen musiikilta kuin hänen oman "Eye of the Hunter" -nimisen soololevynsä tyyliltä. Perry on itse kirjoittanut, soittanut, nauhoittanut ja tuottanut koko uutukaisalbumin omatoimisesti ilman merkittävää ulkopuolista apua. Opus sisältää kahdeksan kappaletta, jotka käsittelevät henkilöllisyyttä, muukalaistumista, sotaa, poliittista korruptiota ja ihmisen ympäristölle aiheuttamaa uhkaa. Synkeiden aiheiden ohessa mies kertoo albumilla puhuttavan myös toivosta ja optimismista parempaa tulevaisuutta kohtaan. Kiekko ei ole konseptialbumi.

Perryn edellinen albumi, levy "Eye of the Hunter", käyttää kappaleissaan runsaasti kitaroita, bassokitaraa ja rumpuja. Uuden albumin kohdalla "oikeiden" soitinten osuudet ovat vähäisempiä, sillä muusikko päätyi luomaan kappaleidensa äänimaailmat valmiista ääninäytekirjastoista ja syntetisaattorien avustuksella. 50-vuotiaan muusikon musiikkin voi tutustua siirtymällä hänen MySpace-sivuille.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5575 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 08. päivä marraskuuta 2009 kello 01:01. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Julkaisun leipäteksti sisältää noin 197 sanaa. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.