Gootti.net

Centhron: "Roter Stern"

 • Julkaistu lauantaina 09.05.2009
 • Avainsanat:

Centhronin albumin "Roter Stern" etukannessa näkyy kommaritähdellä varustettu kaasumaski mustaa taustaa vasten. Kuvan yläosassa yhtyeen logo ja oikeassa alakulmassa albumin nimi verenpunaisin kirjaimin ja versaalilla.Julkaistaan 29.5.2009

Saksalainen elektronista musiikkia luova Centhron (www.centhron.de) on toiminut vuodesta 2001 lähtien ja julkaissut vuosien varrella tukun demoja ja albumeita. Kiekkokatalogi karttuu jälleen 29. päivä toukokuuta, kun "Roter Stern" -albumi julkaistaan Scannerin kautta. Albumin miksaajana toimi Noisuf-X:n keulahahmo Jan L.. Levyn kansitaiteen toteutti Claudi Corsten. Uusi pitkäsoitto on ensimmäinen uusi Centhron-albumi kolmeen vuoteen. Centhron solmi levytyssopimuksen Dark Dimensionsin kanssa joulukuussa 2008. Tuolloin bändi hehkutti olevansa erittäin tyytyväistä sakkia saatuaan "Roter Stern" -kiekolle lupaavanoloisen julkaisijan.

"Roter Stern" -albumin kappaleet:

 1. WK III
 2. Bitch of dreams
 3. Dreckstück
 4. Orkan
 5. Sphären von Ost
 6. Cleopatra
 7. Godmachine
 8. Fast Blast
 9. Kaltes Fleisch
 10. Roter Stern
 11. Testosteron
 12. Seelenflug im Rotbereich
 13. Die Galeere

Bändi esiintyi edellisen kerran yleisön edessä kotikaupungissaan Bochumissa 1.5. Keikka koettiin Matrixin tiloissa.

Centhron on:

 • Elmar Schmidt (laulu, ohjelmointi, syntetisaattorit ja samplet)
 • Melly Thies (laulu)
 • Stefan Thies (basso)
 • Anette Schmidt (live-esiintymisissä syntetisaattorit ja valaistus)
 • Jörg Herrmann (live-esiintymisissä ohjelmointi ja samplet)

Centhron aloitti toimintansa Elmar Schmidtin ja Jörg Herrmannin musiikkiprojektina, jonka ensimmäinen äänite on vuonna 2002 koostettu demolevy "Melek Taus". Demon saaman vastaanoton johdosta kaksikko päätti pyöräyttää kokonaisen studioalbumin valmiiksi.

Debyyttialbumin nimeksi annettiin "Lichtsucher" ja se ilmestyi vuonna 2003. Kiekko sai Deutsche Alternative Charts -musiikkilistalla Saksassa suurta suosiota, joka yllätti kaikki albumiin asetetut odotukset. Bändillä ei tuossa vaiheessa ollut levy-yhtiötäkään tukenaan. Albumin saama suosio siivitti Centhronin tietä niin, että kaksikko kykeni soittamaan esiintymisiä ympäri Saksaa, sekä ulkomailla, kuten Alankomaissa, Itävallassa, Belgiassa ja Italiassa yhdessä Suicide Commandon, Kiewin, Xotoxin, Agonoizen, Reaperin, Psyclon Ninen, Grendelin, Somanin ja [:SITD:]-yhtyeen joukkojen kanssa.

Debyyttialbumi sai seuraajan vuonna 2006, kun "Gottwerk" julkaistiin. Se ilmestyi levy-thiö Final Duskin tuella. Kyseinen kiekko rantautui Yhdysvaltoihin asti.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 09. päivä toukokuuta 2009 kello 01:01. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentit

Julkaisu Centhron: "Roter Stern". on saanut yhteensä 2 kommenttia. Voit lähettää uuden kommentin julkaisuun kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

emanon 09. päivä toukokuuta 2009

Katos perhanaa, uusi Centhron albumi! Loistavaa! Toivottavasti saavat paremman jakelun, kuin aiemmilla levyillä. Tuli tutustuttua bändiin, kun DJ aQi soitteli tuota joskus Torture Torstaissa ja nyt tuli itsekin pari viikkoa sitten postissa tuo Gottwerk CD. Tulee varmasti soimaan allekirjoittaneen toimesta seuraavassa Syn/\psissa 15.5. :)

Petri 10. päivä toukokuuta 2009

Aaaivan, pieni on musiikkimaailma! Pienet piirit.

Eiköhän tuo uusi kiekko saa paremmin näkyvyyttä kuin aikaisemmat, koska levy julkaistaan sen vähän isomman Scannerin kautta, joka on osa sitä Dark Dimensionsia. Sama levy-yhtiö taitaa edustaa kymmenittäin muitakin saman genren yhtyeitä.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.