Gootti.net

Clan of Xymox: "In Love We Trust"

 • Levyarvostelu julkaistu perjantaina 02.10.2009
 • Avainsanat:

Clan Of Xymoxin "In Love We Trust" -albumin etukannessa näkyy jonkinlainen teräsnaamariin pukeutunut hahmo seisomassa allapäin vierellään kätensä. Kuvan yläosassa yhtyeen logo ja sen alla pienemmällä präntillä albumin nimi. Kuvan väriskaala oJulkaistiin 18.8.2009

Pitkän linjan gootti-/darkwawe-bändi Clan of Xymox, joka on aloittanut uransa jo 80-luvulla, julkaisi jälleen uuden pitkäsoiton. Levyllä kuullaan tuttua synkistelykamaa, mutta onko jotain uuttakin löydetty? Tämä saksalaisen Trisol Music Groupin kautta julkaistu albumi on nimeltään "In Love We Trust" ja se julkaistiin elokuussa 2009. Albumia ennen yhtyeeltä ehti ilmestyä vain digitaalisesti "Emily"-single toukokuussa. Se kuullaan yhtyeen uudella albumilla kiekon avausraitana.

Levy alkaa tutulla darkwawe-poljennolla ja heti tuleekin "klubitunnelma"! On myös mukava kuulla ehtoja analogisia synasoundeja kaikenlaisten tietokonepiipitysten jälkeen. Laulu on upean tummaa, mutta hukkuu valitettavasti jonkin verran miksaukseen. Miksaus ei muutenkaan ansaitse täysiä pisteitä. Myös rumpumaailma jää hiukan lapsipuolen asemaan.

 • Itämaisvaikutteisella "Destemona"-kappaleella pellit viimein aukeavat, ja tällä kertaa rummutkin pääsevät mukaan.
 • "Judas"-biisillä yhtye irtautuu jonkin verran tavanomaisesta klubipoljennosta ja synisti äityy mukavaan vaihteluun, tavanomaisille pitkille äänille.
 • Nimibiisissä aletaan löytää laulajaa myöten jo enemmän nyansseja musiikkiin.

Tekstitykset pyörivät synkissä tunnelmissa, joka ei tarjoa varsinaisesti mitään uutta, mutta näppäriä tekstejä kuitenkin. Levyn kaikki biisit ovat Ronny Mooringsin käsialaa. Onkin kysyttävä, voisiko muiden jäsenten panoksella kappaleisiin saada lisää vaihtelevuutta?

 • "Sea of Doubt" jää hieman vaisuksi, eikä nouse levyn kärkipäähän.
 • "Home Sweet Home" -biiisissä irtaudutaan taas popimmalle puolelle synkkyyden kustannuksella. Pitääkö goottibiisin olla aina synkkä, vai voiko se olla myös erittäin pop? Biisi on hyvin 80-lukua!
 • "Love Got Lost" on levyn ehdottomasti jännittävin, ja samalla myös paras biisi. Jytyä riittää, sekä rytmillistä ja melodiallista kokeilua. Laulukin on kaijutettu komeasti. Huipputeos!
 • Kappale "On a Mission" jatkaa jännittävällä linjalla. Se päättää levyn upeilla melodioilla ja rankoilla syntetisaattoriosuuksilla.

Mitä tästä kaikesta jää käteen? Minulla ei valitettavasti ole vielä ollut ilo tutustua yhtyeen tuotantoon aiemmin, joten en pysty arvioimaan levyn arvoa yhtyeen historiassa. Kyseessä on kuitenkin hienoa elektronista klubimusiikkia, joka parhaimmissa biiseissä lähtee komeaan lentoon ja täyttää varmasti klubin tanssilattian! Kuriositeettinä mainittakoon, että ystäväni, joka ei juuri goottimusiikkia kuuntele, oli täysin myyty tämän kiekon kohdalla.

"In Love We Trust" -albumin kappaleet:

 1. Emily
 2. Hail Mary
 3. Desdemona
 4. Judas
 5. In Love We Trust
 6. Sea Of Doubt
 7. Morning Glow
 8. Home Sweet Home
 9. Love Got Lost
 10. On A Mission

Clan of Xymox on:

 • Ronny Moorings (kitara ja laulu)
 • Mojca (basso)
 • Mario Usai (kitara)
 • Yvonne de Ray (kosketinsoittimet)

Pisteet: 4/5

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Jouni Kautto. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 02. päivä lokakuuta 2009 kello 02:02. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.