Gootti.net

Goottifoorumilta kuuluu

Näyttävä barokkikalustus: Ajattelin että tätä kautta saattaisi löytyä kanava näyttävälle ja suurelle antiikkikalustukselle. Kalustukseen kuuluu jatkettava pöytä (160 - 296 cm), 10 tuolia, iso lipasto sekä sivupöytä. Myynnissä...

Dependent Records lopettaa toimintansa

Dependent Records (www.dependent.de) tiedottaa nettisivuillaan aikovansa laittaa lapun luukulle. Levy-yhtiö kertoo aikovansa julkaista vielä seuraavat levyt ennen yritystoiminnan päättämistä:

  • 30.03.2007: "Septic VII" -kokoelma-albumi
  • 27.04.2007: Edge Of Dawn: "Enjoy The Fall" -debyyttialbumi
  • 18.05.2007: Suicide Commando: "X20 — 20 years Suicide Commando" -boxset
  • 8.06.2007: Rotersand: "1023"-albumi
  • 29.06.2007: Pride and Fall: "Sacred And Profane" -albumi
  • 24.08.2007: mind.in.a.box: "Crossroads"-albumi

DR on kokenut runsaasti vastoinkäymisiä viime aikoina. Yritys yrittää kuitenkin julkaista ennen lopettamistaan myös uudet albumit bändeiltä Mindless Faith ja Fractured, sekä Rotersandin sekä Dismantledin uudet single-levyt. Tässä vaiheessa em. levyille ei ole annettu tarkkaa julkaisupäivämäärää.

Yritys tiedotti sulkevansa ovensa ensimmäisen kerran "Dependence Vol. 2" -CD:n booklet-lehtisessä. Tämän vuoden kesällä Dependent Records sulkee ovensa lopullisesti. Levy-yhtiön suunnitelmiin kuuluu kuitenkin jatkaa toimintaansa normaalisti ennen kuin se panee pillit pussiin.

Dependent myös katkoo siipiä huhuilta: yritys ei ole konkurssissa. Yritystoiminnan lopettamiseen vaikuttavat osatekijät koostuvat turhautumisesta ja haluttomuudesta jatkaa musiikin julkaisua. DR on tullut toimeen vallan mainiosti viimeisten seitsemän vuoden ajan. Yritys ei ole tahkonnut paaleittan rahaa, mutta on julkaissut mielestään muutamia erittäin hyviä levyjä. Rahatilanne yrityksellä on kuitenkin ollut hankala, ja hankalammaksi se vain muuttuu. Jokainen uusi albumi, minkä DR julkaisee, tarkoittaa sille uutta taloudellista riskiä. Piraattisivustot, jotka tarjoavat DR:n julkaisemista levyistä laittomia kopioita, nakersivat yritykseltä jalat alta.

Nettisivuillaan julkaisemassa tiedotteessa Dependent mainitsee erään venäläisen piraattisivuston, jossa tarjotaan ilmaiseksi mp3-kappaleita. Seabound-bändin "Double-Crossed" -albumin myyntiluvut maailmanlaajuisesti roikkuivat levyn julkaisua seuranneina parina viikkona n. 2500 kappaleen tienoilla. Samaa albumia oli ladattu venäläisellä piraattimusiikkisivustolla 5000 kertaa yhden viikon sisällä. Dependent painottaa lisäksi, että tuo venäläinen sivusto on vain yksi pisara meressä — Kazaa, BitTorrent, Morpheus, Shareazade yms. heikensivät albumin myyntiä suhteessa 3:1 ja eräissä tapauksissa jopa 5:1.

A popular claim often seen on Internet fora maintains that the P2P culture weakens the majors and bolsters the independent labels. This is, we can assure you, 100% bullshit.

Levy-yhtiölle ei ole merkitystä myykö se julkaisun fyysisessä tai digitaalisessä muodossa. Tosiasia on, että musiikin tuotanto ja jakelu on kallis investointi, oli se sitten julkaistu missä muodossa tahansa.

Dependent Records pahoittelee ja kiittelee artistejaan, joista tosin valtaosa oli jo tietoinen levy-yhtiön suunnitelmista. Levy-yhtiö kiittää myös niitä henkilöitä, jotka ovat maksaneet Dependentin julkaisuista, eivätkä ole ladanneet niitä laittomina kopioina tai pyytäneet kaveriaan "polttamaan" musiikkia itselleen.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5575 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Sekalaista julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 25. päivä joulukuuta 2008 kello 09:09. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Julkaisun leipäteksti sisältää noin 338 sanaa. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.