Gootti.net

Goottifoorumilta kuuluu

Juotko, poltatko...?: En ole oikeastaan koskaan polttanut, on tuntunut niin turhalta puuhalta. Alkoholinkulutusta on myös tullut vähennettyä aika roimasti, sillä siihenkin uppoaa liikaa rahaa. Innostuin designtuotteiden yh...

Digitalis Purpurea: "Palindrome Shapes of Mold"

Värikäs, futuristinen valokuva miehestä, joka seisoo avaruutta ja tähtitaivasta vasten.Kuvassa albumin kansitaide

Cristian Marovinon yhtye Digitalis Purpurea on vuodesta 2003 asti tehnyt omanlaistaan industrial-musiikkia. Sen viimeisimpiä sointuja kuullaan pian, kun Danse Macabre Recordsin kautta ilmestyy "Palindrome Shapes of Mold" -niminen albumi. Se aiotaan saattaa lähitulevaisuudessa yleisön ulottuville niin digitaalisessa muodossa kuin kappalemäärältään erittäin rajallisena äänikasettipainoksenakin. Muusikon mukaan albumi on italialaisen giallo-leffagenren musiikillinen ilmentymä. Giallo on italiaa ja tarkoittaa keltaista. Saapasjalkamaassa on tapana painaa halpoja pokkarimuodon mysteerinovelleja keltaisin kansipaperein.

Cristian Marovino "Palindrome Shapes of Mold" on omistettu heille, joiden mielestä industrialin ei tulisi olla vain klubisoittoon painottuva muoto. Albumi esitetään tarkoituksella äänikasetilla, sillä se tuo soundiin kaivatunlaisen fiiliksen. Kontrastina sille albumin kansitaide on räväkkä, ja siitä muusikko kiittääkin elokuvaohjaaja Mario Bavaa, jonka tapa hyödyntää värejä filmeissään on samanaikaisesti häiritsevä että värikäs.

Kuvassa Digitalis Purpurean taustavoima kuvattuna punaista taustaa vasten futuristisessa hopeanvärisessä asussaan.
Kuva: Anna Lucylie Taschini

"Palindrome Shapes of Mold" on Digitalis Purpurean järjestyksessä neljäs pitkäsoitto ja seuraaja vuoden 2010 "Emotional Decompression Chamber" -luomukselle. Näiden kahden levyn välissä ilmestyi kaksi vuotta aikaisemmin EP-platta "30-hole and Fred Perry". Lisätietoja yhtyeestä löytyy esimerkiksi sen Facebook-sivuilta ja nettisivuilta osoitteesta www.digitalispurpurea.net.

Digitalis Purpurea

  • Cristian Marovino

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5575 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 10. päivä syyskuuta 2014 kello 00:12. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Julkaisun leipäteksti sisältää noin 119 sanaa. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.