Gootti.net

Goottifoorumilta kuuluu

Myydään Tyylikäs musta Berserk kiltti bk: Miesten kiltti, uudenveroinen kerran sovitettu, mutta oli liian pieni. Kivipestyä hieman joustavaa puuvillaa tekonahka yksityiskohdilla. Irrotettavat taskut, pronssin väriset vetoketjut ja koristeet. ...

Kuuntele Monotonian "Uusi ulottuvuus"!

  • Julkaistu sunnuntaina 01.07.2018
  • Avainsanat:

Aiemmin kaksi EP:tä julkaissut Monotonia on laittanut isomman vaihteen silmään, ja aikaisemmin tällä viikolla julkaistu "Uusi ulottuvuus" -single on hyvä esimerkki siitä päämäärätietoisuudesta ja jopa hulluudesta, jolla tämä helsinkiläistrio aikoo ravistella suomirockin rakenteita. Samalla uutuusbiisi on maistiainen syksyllä julkaistavalta debyyttilevyltä, joka valmistuu yhdessä muun muassa Robinin, Jannika B:n ja Absoluuttisen Nollapisteen kanssa työskennelleen tuottaja Jonas Olssonin kanssa. Apulaistuottajana toimii Kane Kaspar Heinonen.

Uusi ulottuvuus on tangopunkia ja tarina eksyneestä yksilöstä. Yksilö ihmettelee millainen on nyky-yhteiskunta ja sen ympärille jälleen kerran rakentuva, vanhanaikainen luokkayhteiskunta. Sanoitukset kertovat kipuilusta erilaisten tavoitteiden ja ihanteiden viidakossa, Monotonian trio kuvailee.

Eilen YleX:llä Teppo Vapauden ohjelmassa ensisoittonsa saanut biisi syntyi eräänlaisena turhautumisena ajan henkeä ja sosiaalista mediaa kohtaan, jossa jokainen meistä voi näyttää vain hyvät puolensa oli se sitten teennäistä tai ei.

Tangon ja punkin yhdistelmä tuntui sopivan hullun luontevalta kahtiajaolta, joka osaltaan kuvaa sitä miten me kaikki kuljemme tasaisesti virran mukana, mutta sisimmissämme haluaisimme irrotella enemmän.

Singlen kansi on laajalti palkitun puolalaisen taiteilijan Pawel Kuczynskin käsialaa, ja myös tämä valinta tukee singlen tematiikkaa — onhan Pawel myös tunnettu taiteellisista kannanotoistaan sosiaalisen median vaikutuksesta ihmisiin. Alkuperäisen kuvan nimi on "Perfect Garden".

Monotonia on aiheuttanut tekemisillään hyvää kuplintaa jo aiemmin, kun yhtyeen edelliset biisijulkaisut ovat loistaneet muun muassa Soundin lauantailekana sekä Spotifyn soittolistoilla. Yhtye on pitänyt käytännössä koko talven mittaisen keikkatauon, mutta palaa livelavoille jälleen syksyllä debyyttilevynsä myötä.

Monotonia on:

  • Jaki Vepsäläinen (laulu ja kitara)
  • Jari Luomala (basso ja laulu)
  • Jukka Moilanen (rummut ja laulu)

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5575 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 01. päivä heinäkuuta 2018 kello 00:12. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Julkaisun leipäteksti sisältää noin 198 sanaa. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.