Gootti.net

Goottifoorumilta kuuluu

Yleiskeskustelu 3: odota pelkää ja katso miten käy samassa paketissa.

L´âme Immortelle: "10 Years Best Of"

L'âme Immortelle -bändin kaksi perustajajäsentä, eli Sonja ja Thomas, seisovat tummanvihreää taustaa vasten. Etualalla Sonja, jolla kirkkaanpunaiset hiukset ja musta mekko. Mies seisoo mustiin pukeutuneena ja silmälasit päässä naisen takana.Kuvassa Sonja ja Thomas

Vuosikymmenen ajan toiminut itävaltalainen L´âme Immortelle (www.lameimmortelle.com) juhlii olemassaolonsa ensimmäistä vuosikymmentä julkaisemalla kokoelmalevyn. Bändin esikoisalbumi, "Lieder die wie Wunden bluten", ilmestyi vuonna 1997. Noista vuosista yhtyeen musiikki on kypsynyt, mutta onnistunut silti säilyttämään LI:lle ominaisen tyylin, jossa elektroniset äänimaisemat yhdistyvät emotionaalisesti vaikuttaviin sanoituksiin. Bändi kertoo nettisivuillaan tehneensä aina sellaista musiikkia kuin he itse ovat halunneet — haluttiinpa sitten tehdä electro-vaikutteinen kappale tai puhdas balladi, on bändi sen tehnyt.

Yhtyeen jäsenet kertovat nettisivuillaan etteivät he ole pelänneet menettävänsä kasvojaan tai fanejaan tekivätpä he sitten minkälaista musiikkia tahansa. Bändin "konsepti" on ollut alusta lähtien avoin, joten heillä ei ole tiukasti vartioitua genrelokeroa, jossa sen tulisi pysyä. Tämä mahdollistaa monipuolisen musiikin luomisen ja uusien ideoiden & instrumenttien käyttämisen.

Nyt bändi tarjoaa "The Best Of" -paketin, mikä sisältää sekä LI:n suosituimpia biisejä että nykyisiä hittejä, kuten "5 Jahre" ja "Stumme Schreie". Lisäksi levyn mukana tulee kaksi uutta kappaletta, joita ei julkaista muilla levyillä. Toinen uusista biiseistä on nimeltään "Come Closer", joka jatkaa bändille tyypillistä uraauurtavaa kokeilevaa linjaa, jossa käytetään rokkaavia kitarasoundeja, koskettavia pianokuvioita ja sykkiviä elektro-osuuksia. Tämä kappale on kuin huutomerkki bändin ensimmäiselle vuosikymmenelle ja aloitus seuraavalle. Julkaisun lopettaa "No Tomorrow" -niminen raitaa, joka syleilee kuuntelijaa herkin pianomelodioin, joka on kääritty vahvaan kitarointiin ja viulistin taiturointiin. Biisejä kehystää luonnollisesti L´âme Immortellen laulaja Sonjan ääni.

"Best Of" -kokoelman koosti henkilökohtaisesti orkesterin laulajat Sonja ja Thomas. Sen luvataan olevan aarrearkku jokaiselle LI-fanille.

Bändin tuorein albumi on viime vuoden puolella ilmestynyt "Auf deinen Schwingen".

L´âme Immortelle on:

  • Thomas Rainer (laulu)
  • Sonja Kraushofer (laulu)
  • Ashley Dayour (kitara)
  • Francis (basso)
  • Martin Parzer (kosketinsoittimet)
  • Markus Adamir (rummut)

Yhtye perustettiin vuonna 1996 Itävallassa Thomas Rainerin ja Hannes Medwenitschin toimesta. Miehet olivat tuohon aikaan ystävyksiä. Pian Rainerin luokkatoveri Sonja Kraushofer liittyi yhtyeen riveihin — nainen tuli laulajaksi. Bändi sai pian levytyssopimuksen ja pääsi julkaisemaan esikoisalbuminsa, minkä nimi on "Lieder die wie Wunden bluten" vuonna 1997 MOS Recordsin kautta. Kiekosta tuli suosittu Saksan goottiskenessä. Pari vuotta myöhemmin LI vaihtoi levy-yhtiötä ja solmi sopimuksen Trisol Recordsin kanssa. Vuonna 2002 Medwenitsch päätti erota bändin remmistä. Miehen tilalle värvättiin kitaristiksi Ashley Dayour, jonka avulla bändiltä ilmestyi "Tiefster Winter" -nimeä kantava single saman vuoden marraskuussa. Seuraavan vuoden puolella bändiltä saapui tähän maailmaan "Als die Liebe starb" -opus ja "Seelensturm", joka on kokoelma bändin remiksattua varhaista materiaalia.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5575 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 17. päivä kesäkuuta 2011 kello 10:10. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Julkaisun leipäteksti sisältää noin 339 sanaa. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.