Gootti.net

Tiamat: "Amanethes"

 • Julkaistu torstaina 21.02.2008
 • Avainsanat:

Tukholman Tiamat on asettanut 18. huhtikuuta koettavaksi uuden "Amanethes"-albuminsa ilmestymisen. Kiekko julkaistaan Nuclear Blast Recordsin kautta. Sen tuotannosta vastasi bändin johtohahmo Johan Edlund. Levyn kappaleet äänitettiin pääosin Kreikassa The Mansionin tiloissa, osittain ruotsalaisessa Studio Megassa ja sitten jälleen Kreikassa Cue-studiossa. Levy miksattiin ja masteroitiin Siggi Bemmin toimesta Woodhouse Studioilla Saksassa edellisen kuukauden aikana.

"Amanethes" on seuraaja Tiamatin neljä vuotta sitten julkaisemalle "Prey"-pitkäsoitolle. Uusi kiekko on järjestyksessä bändin yhdeksäs studioalbumi. Edellisen opuksen sisälmysten seasta löytyvää kappaletta "Cain" kuullaan vuonna 2004 julkaistussa vampyyriaiheisessa PC-pelissä "Vampire: The Masquerade — Bloodlines".

Yhtye solmi levytyssopimuksen saksalaisen metallimusiikkiin erikoistuneen Nuclear Blast Recordsin kanssa viime vuonna. Tiamat, joka perustettiin Tukholmassa vuonna 1988, on soittanut vuosien varrella metallimusiikin eri tyylilajeja, mutta viime aikoina se on luonnehtinut tutustuttavansa faninsa sellaiseen musiikkiin, missä käytetään goottirockin elementtejä, etnistä musiikkia ja psykedeelisiäkin osuuksia. Tuoreimmissa Tiamatin tuotoksissa kuullaan vaikutteita mm. Sisters of Mercyn tarjoamasta musiikkityylistä.

Levymerkki Nuclear Blast uutisoi viime vuoden heinäkuussa saaneensa Tiamatin kiinnitettyä NB:n bändiperheeseen. Yhtyeen levy-yhtiö kertoo tulleen tutuksi etenkin sellaisten taidonnäytteiden kautta kuin "Wildhoney", "A Deeper Kind Of Slumer" ja "Skeleton Skeletron". Tuohon aikaan arveltiin uuden "Amanethes"-albumin valmistuvan julkaistavaksi helmikuussa -08.

"Amanethes"-albumin kappaleet:

 1. The Temple Of The Crescent Moon
 2. Equinox Of The Gods
 3. Until The Hellhounds Sleep Again
 4. Will They Come?
 5. Lucienne
 6. Summertime Is Gone
 7. Katarraktis Apo Aima
 8. Raining Dead Angels
 9. Misantropolis
 10. Amanitis
 11. Meliae
 12. Via Dolorosa
 13. Circles
 14. Amanes

Tiamat on:

 • Johan Edlund (laulu, kitara, kosketinsoittimet ja theremin)
 • Thomas Wyreson (kitara)
 • Anders Iwers (basso)
 • Lars Sköld (rummut)
 • Martin Brändström (kosketinsoittimet)
 • Gustaf Karlöf (kosketinsoittimet)
 • Martin Powell (kosketinsoittimet)

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 14. päivä joulukuuta 2008 kello 03:03. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.