Gootti.net

Xeno & Oaklander: "Topiary"

Mustaa taustaa vasten rypäs erilaisia valon läikähdyksiä ja pisteitä neliön muotoisella alueella.Julkaistaan 3.6.2016

Kesäkuun kolmantena ilmestyvä "Topiary" on yhdysvaltalaisen Xeno & Oaklanderin viides albumi. Yhden miehen ja yhden naisen muodostama yhtye tekee minimalistista elektronista musiikkia. Uuden albumin nimi viittaa esimerkiksi Versaillesin tiluksilla huolellisesti muotoiltuihin puutarha-alueisiin. Niissä esimerkiksi pensasistutukset on muotoiltu näyttämään esimerkiksi joiltakin abstrakteilta asioilta. Tämä vuodesta 2004 asti toiminut yhtye tapaa nauhoittaa biisinsä livenä studiossa. Xeno & Oaklander käyttää analogisia syntetisaattoreita ja muita soittimia.

Albumin soundi on yhtyeen mukaan monitasoista ja niin vokalisti Liz Wendelbon äänikin saattaa venyä kuin Dalin maalaus. Albumi julkaistaan Ghostly Internationalin kautta 3.6., mutta sen soittolistan ensimmäiseltä sijalta löytyvään "Marble"-biisiin voi tutustua jo nyt Ghostly Internationalin YouTube-kanavalla. Sinne ladattiin "Marble"-musiikkivideo pari viikkoa sitten.

"Topiary"-albumin kappaleet:

 1. Marble
 2. Virtues and Vices
 3. Baroque
 4. Topiary
 5. Palms
 6. Chevron
 7. Chimera
 8. Worldling Worlds
 9. Topiary II

Xeno & Oaklander on:

 • Sean McBride
 • Liz Wendelbo

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 16. päivä toukokuuta 2016 kello 00:12. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.