Gootti.net

Goottifoorumilta kuuluu

Yleiskeskustelu 3: odota pelkää ja katso miten käy samassa paketissa.

Zombie Girl: "Halloween"

  • Levyarvostelu julkaistu torstaina 29.10.2009
  • Avainsanat:

Zombie Girlin EP:n "Halloween" etukannessa näkyy irvistelevä kurpitsa, jonka sisältä hohtaa kellertävää valoa. Kuvan yläosassa Zombie Girlin logo vaaleanharmaalla värillä ja sen yllä punaisella värillä levyn nimi.Julkaistaan 31.10.2009

Zombie Girl on kanadalaisten Renee Cooper-Komorin ja Sebastian Komorin electro-industrial-rockbändi, joka ammentaa ideansa vapaasti stereotyyppisen b-luokan kauhun maailmasta. Sanoitukset ankkuroituvat tukevasti zombiteemaan, samoin kuin promokuvat, joissa verta ei säästellä ja ruumiinosat maistuvat. Aiempia julkaisuja on kaksi; EP "Back From the Dead" ja täysmittainen "Blood, Brains & Rock ‘n Roll". Tällä julkaisulla kuullaan vain kolme täysin uutta kappaletta ja suurin osa EP:n sisällöstä koostuu vanhemmista kappaleista, joista on tehty erilaisia miksauksia.

Levyn nimibiisi "Halloween" alkaa samannimisestä elokuvasta tutulla kilkuttelulla. Zombie Girl on kuitenkin vaihtanut pianot sähköisempään versioon eikä onneksi soita leffatunnaria kokonaan, vaan se toimii sähäkkänä introna varsinaiselle biisille. Itse kappale on kohtalaisen tarttuva ja tanssittava, mutta ehkä hieman geneerisen kuuloinen. "Halloween" on selkeästi tämän julkaisun helmi.

Alamäki alkaakin sitten heti kakkoskappaleessa "The Ones Who Walk at Night", joka koostuu kokonaan niitä näitä puhelevista äänistä, joita on muunneltu tietokoneella rankasti. Puhekohtaukset toimivat mielestäni välillä oikein hyvin biiseissä tehokeinona, mutta koko raidan mittaisena tällainen jorina höystettynä elektronisella surinalla lähinnä kyllästyttää. Toinen suriseva välipala tarjoillaan 6. biisissä, kapapleessa "From Below", tosin puhumisen sijaan tässä kipaleessa soitetaankin. Kappale on kuin suoraan jonkun elokuvan jännityksen nostattamiskohdasta ja se toimisi ehkä paremmin jos levyn sisältö olisi tarkemmin mietitty tällaisen kovin epätasaisen kuuloisen miksaus-sillisalaatin sijaan.

Loput kappaleet ovat sitten eri tahojen tekemiä remixejä Zombie Girlin aiempien julkaisujen kappaleista. Yhteisenä tekijänä kaikille miksauksille on, että niistä on pyritty tekemään tanssittavampia ja vähemmän laulajavetoisia. Joissain kappaleissa tämä tarkoittaa reseptiä "lisää vain jumputus", toisissa taas onnistutaan huomattavasti paremmin. Itse tykästyin "Gonna Getcha" -kappaleen uudelleenlämmittämiseen. Kappaleen alkuperäisversio on sinällään jo oikein hauska, mutta miksauksessa laulajattaren ääntä on jätetty enemmän taustaelementiksi. Ratkaisu toimii, sillä rouva Zombie Girl kuulostaa aika tasapaksulta ja keskittyy usein vain seksikkäältä kuulostamiseen. Laulajattaren taso onkin ehkä orkesterin heikoin lenkki.

Kaiken kaikkiaan Zombie Girl tarjoilee oikein kiinnostavaa industrialmeininkiä. Biisit ovat kepeän rullaavia ja menojalka vipattaa välillä oikein toden teolla. Tämä julkaisu tosin ei ehkä toimi kaikista parhaiten jos haluaa tutustua yhtyeen tyyliin ja tuotantoon, joten "Halloween"-EP jääkin enemmän kuriositeetiksi ja fanimateriaaliksi. Annan silti julkaisulle pisteet 3/5, koska huonoista puolista huolimatta bändillä on kuitenkin selkeä kuva siitä mitä he haluavat tehdä ja he toteuttavat sitä myös mallikkaasti.

Pisteet: 3/5

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5575 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 29. päivä lokakuuta 2009 kello 01:01. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Julkaisun leipäteksti sisältää noin 319 sanaa. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.