Gootti.net

Gothtronic-nettilehti päättää toimintansa

Vuonna 2003 perustettu Gothtronic-webzine tiedottaa aikovansa lopettaa toimintansa syksyllä 2010. Alankomaalaisen DJ TekNoirin toimittama englanninkielinen nettilehti aikoo jatkaa uutisten, levyarvosteluiden, festivaaliraporttien ja muiden juttujen kirjoittamista syyskuun alkuun asti. Sen viimeisiksi jutuiksi tulevat jäämään kesäajan festivaalijutut. Gothtronic-sivusto aiotaan sulkea 1. marraskuuta 2010. DJ TekNoir perustelee uutissivuston sulkemista sillä, ettei palvelun pyörittämiseksi löydy enää riittävästi aikaa häneltä itseltään eivätkä apulaisetkaan ole osoittaneet jalolle asialle suuren suurta omistautumista. Julkaisun sulkemiselle on annettu kaksi pääsyytä. Tärkein niistä on toimitustyötä tehneen henkilön henkilökohtaisessa elämässä koetut muutokset, joiden johdosta Gothtronic on priorisoitu muita asioita vähemmän tärkeäksi.

Gothtronic-logo mustaa pohjaväriä vasten harmaasävyisenä kuvana. Logon vasemmassa laidassa näkyy kellorattaiston osaa muistuttava pyöreä symboli, jonka oikealla puolella vaaleanharmaata taustapalkkia vasten kirjoitettuna sana Gothtronic.
Kuvassa Gothtronicin logo.

Gothtronicin DJ TekNoir lakkasi kolmisen vuotta sitten organisoimasta musiikkitapahtumia ja järjestämästä DJ-esiintymisiä. Sen jälkeen hän päätti, ettei halua enää manageroida bändien esiintymisiä johtuen työelämän muista kiireistä ja halusta saada edes jonkin verran vapaa-aikaa. Nyt itse nettilehti on osoittautunut liian työlääksi hommaksi pitää ajan tasalla. Gothtronicin sulkemiselle on listattu useita muitakin syitä, kuten:

  • Goottiskene on kuihtumassa pois eikä TekNoir usko sen selviävän kovinkaan pitkään.
  • Apulaisten löytäminen levyarvosteluja ja uutisjuttuja varten on vaikeaa.
  • Nykyisten käytettävissä olevien talkootyöläisten määrä vähenee jatkuvasti.
  • Webzinen tekijöiden tämänhetkinen määrä on niin pieni, ettei julkaisujen määrä eikä laatu ole optimaalinen.
  • Sopivaa jatkajaa Gothtronic-lehden tekijälle ei ole löytynyt.
  • Alankomaissa 30.7. järjestettävä Gothicfest-tapahtuma, jossa Skinny Puppy, Das Ich, Mindless Faith, Destroid ja Angelspit esiintyy, on erinomainen loppuhuipennus Gothtronicille.

Gothtronic

Gothtronic starttasi vuonna 2003 ja sen nykyinen ulkoasun kehitysversio julkaistiin tammikuussa 2005. Sen tavoitteena on alusta asti ollut synkän musiikin uutisten ja tapahtumien esitteleminen. Tiettävästi webzineä on tehnyt 30 vapaaehtoista henkilöä, joiden hyppysistä on vuosien varrella luotu yli 6000 elokuva- ja levyarvostelua, keikkaraportteja, bändihaastatteluja, artikkeleita ja uutisia. Gothtronicissa käy päivittäin noin 4000 uniikkia kävijää, joista valtaosa on Benelux-maista ja muualta Euroopasta. Lisätietoja julkaisusta löytyy suoraan osoitteesta www.gothtronic.com.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 05. päivä toukokuuta 2010 kello 03:03. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.