Gootti.net

Kotimaisen goottirockin tuntematon mestari Kuudes Tunti palaa levykauppoihin

Mustahiuksinen mies sidottuna vanhanaikaisen näköradion eteen johdolla. Kuvan oikeassa yläkulmassa lukee keltaisella Kuudes Tunti.Julkaistaan 8.3.2013

Kuudes Tunti on suurimmalle osalle ihmiskuntaa tuntematon kokoonpano, mutta goottirockin pauloihin joutuneet pitävät yhtyeen ainutta albumia "Kuinka tänään voit?" Mustan Paraatin "Peilitalossa"-levyn veroisena uuden aallon synkistelyklassikkona. Yhtye oli aktiivinen osa Helsingin 80-luvun alkupuolen goottiskeneä, ja sen viimeiseksi jääneessä kokoonpanossa oli mukana Mustan Paraatin tunnetuin vokalisti Jore Vastelin.

Kuudes Tunti oli kiinnitetty Johannalle, mutta talousvaikeuksien vuoksi 1983 nauhoitettu levy julkaistiinkin Love Kustannuksen lyhytikäisellä Beta-levymerkillä vasta vuotta myöhemmin. Pienen ensipainoksen myynti jäi vaatimattomaksi eikä levyä koskaan julkaistu uudelleen. Yhtye kokoontui vielä vuonna 1985 nauhoittamaan singleä Jukka Orman johdolla uutena laulajanaan Jore Vastelin, mutta miksausvaihe jäi onnettomien yhteensattumien vuoksi kesken ja kappaleet hyllytettiin.

Svart Records on valmistellut yhdessä yhtyeen elossa olevien jäsenten kanssa tuplavinyylin mittaisen uudelleenjulkaisun. Se sisältää paitsi alkuperäisiltä nauhoilta masteroidun "Kuinka tänään voit?" -albumin, julkaisematta jääneen singlen "Pää / Aikuisten katseissa" sekä pääasiassa levyttämätöntä materiaalia sisältävän seitsemän kappaleen "Tavastia"-liven vuodelta 1984. Julkaisu sisältää Kimmo Helistön laajan yhtyettä koskevan artikkelin ja on kokonaisuudessaan rajoitettu 500 kappaleeseen kuten ensipainoskin oli.

Esimakua 8.3.2013 ilmestyvältä "Kuinka tänään voit?" -levyltä voi käydä kuuntelemassa oheisen SoundCloud-soittimen avulla.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 06. päivä helmikuuta 2013 kello 00:12. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.