Gootti.net

Goottifoorumilta kuuluu

meikeistä.: Miten saada tavallisesta meikkivoiteesta todella gootti kalpea? Täällä ei ole mitään mistä saisi ostettua ,valmista tarpeeksi vaaleaa meikkivoidetta kaikki ovat mulle liian tummia.

Lumous Gothic Festival XIII Tampereella heinäkuussa

Tämän vuoden Lumous Gothic Festival vietetään Tampereella 4.–7. heinäkuuta. Esiintyjälistaan kuuluu koti- ja ulkomaisia nimiä. Paikalle on saatu esiintymään italialainen Spiritual Front, ruotsalainen Cryo sekä Deviant UK Brittein saarilta. Mukana on myös Dark Side Cowboys Ruotsista sekä Darkrad Venäjältä. Kotimaisista esiintyjistä Silent Scream järjestää erityisen akustisen keikan. Muita maanmiehiä ovat ErilaZ, Ovro, Loistava Polku, Wreckdance, Protectorate sekä Masquerade. Lumouksessa nähdään myös DJ:t Jyrki Witch, Xavier, Zynthexia ja vieraileva DJ K-109. Päiväkohtaista ohjelmaa ei ole vielä ilmoitettu. Ne, kuten pääsylippujen hinnat, myyntipaikat ja Lumouksen oheistapahtumat paljastetaan pian. Lisätietoja festivaalista julkaistaneen pian Lumouksen nettisivuilla osoitteessa www.lumous.net, joskin toistaiseksi siellä on vielä edellisvuoden tiedot esillä.

Lumous Gothic Festival XIII -esiintyjät:

 • Spiritual Front (Italia)
 • Cryo (Ruotsi)
 • Deviant UK (Iso-Britannia)
 • Dark Side Cowboys (Ruotsi)
 • Darkrad (Venäjä)
 • Silent Scream (akustinen)
 • ErilaZ
 • Loistava Polku
 • Wreckdance
 • Protectorate
 • Masquerade
 • DJ:t
  • DJ Jyrki Witch
  • DJ Xavier
  • DJ Zynthexia
  • DJ K-109 (vieraileva, Syn/\psi)

Festivaaliesiintyjistä on välitetty Gootti.netille alla näkyvät esittelyt. Niistä kiitos kuuluu Lumous-väelle. Muutokset esiintyjälistassa ovat vielä mahdollisia.

Spiritual Front (Italia)

Italialainen neo folk -yhtye Spiritual Front tuli Suomessakin tunnetuksi viimeistään vuonna 2006 ilmestyneellä kolmannella albumillaan, "Armageddon Gigolo". Yhtyeen pomomies, Simone "Hellvis" Salvatori on vieraillut Suomessa pariinkin otteeseen soolokeikalla, mutta nyt saadaan vihdoin koko yhtye lavalle.

Spiritual Frontin omintakeinen näkemys neo folkista pitää sisällään roppakaupalla melankoliaa, mutta myös tarinoita seksistä ja kuolemasta. Perinteisemmän folkin lisäksi biiseistä löytyy vaikutteita kantrimusiikista argentiinalaiseen tangoon. Uusin albumi saadaan kauppoihin tänä keväänä ja levy kantaa nimeä "Open Wounds".

Cryo (Ruotsi)

Vuonna 2002 perustettu old school EBM -yhtye Cryo saapuu tänä kesänä ensimmäistä kertaa Lumoukseen. Yhtyeen soundi perustuu raskaisiin bassolinjoihin ja aggressiiviseen biittiin, sekä laulaja Martin Rudefeltin tylyyn vokalisointiin. Lavalla Martinia säestää taustalaulaja ja perkussionisti Torny Gottberg.

Cryo tulee Malmöstä ja levyttää Progress Productionille, ruotsalaiselle elektroniseen musiikiin erikoistuneelle labelille. Yhtye on keikkaillut ahkerasti mm. Saksassa ja Venäjällä.

Deviant UK (Iso-Britannia)

Jay Smithin johtama Deviant UK saapuu yleisön pyynnöstä uudestaan Lumoukseen. Vuonna 2004 perustettu yhtye on löytänyt hyvän fanipohjan konemusiikin ystävien joukosta. Ensialbumi "Barbed Wire Star" ilmestyi 2006 ja "Very Bad Things" vuonna 2011.

Gary Numan -tyylistä syntikkapoppia soittava orkesteri on keikkaillut viime vuosina kotimaansa lisäksi mm. Saksassa ja USA:ssa. Vuoden 2009 Lumous-visiittinsä yhteydessä Deviant UK sai ansaittua huomiota Suomessakin. Omien tuotostensa lisäksi Jay Smithin ääni lienee monille tuttu Peter Spillesin Imatem_-projektista, sekä vierailusta Saksan listojen kärkeen nousseella _Rotersandin "I Cry" -EP:llä.

Dark Side Cowboys (Ruotsi)

Monikaan ei varmaan muista (ja osa ei ollut vielä tuolloin edes tietoinen koko tapahtumasta), että Dark Side Cowboys vieraili akustisesti yllätysesiintyjänä festivaalimme ensimmäisen vuoden ihan ensimmäisenä iltana YO-Talolla. Yli vuosikymmen ehti vierähtää, mutta nyt ruotsalaiset lehmipojat saapuvat vihdoin koko orkesterina levittämään perinteisen goottirockin ilosanomaa Lumous-yleisölle.

Yhtye kiersi 2000-luvun alussa ahkerasti Suomessakin, sitten meni jokunen vuosi hiljaiselon merkeissä, mutta nyt Dark Side Cowboys tekee uutta tulemista ja uskon monen fanin ilahtuvan asiasta. DSC soittaa goottirockia sellaisena kuin musiikkityyli opittiin The Missionin, The Sisters of Mercyn ja Fields of the Nephilimin myötä tuntemaan.

Darkrad (Venäjä)

Tämän vuoden Cold Meat Industry -artistina nähdään juuri esikoisensa julkaissut Darkrad. Perinteistä CMI:n dark ambient-soundia tarjoava Darkrad on venäläisen Jana Komaritsan (tunnetaan myös taiteilijanimellä JanaDark) sooloprojekti.

Debyyttialbumi "Abnormal Love" löysi välittömästi innostuneen fanijoukon ja tänä kesänä Darkrad on mahdollista nähdä ensimmäistä kertaa Suomessa.

Silent Scream (Suomi)

Silent Screamin kolmikko on ansainnut kannuksensa muun muassa Suruaika- ja _Varjo_-yhtyeissä, mutta pärjää kyllä ihan omilla avuillaankin. Suomen lisäksi yhtye on ehtinyt keikkailla jo Eestissä, Saksassa ja Venäjällä.

Debyyttialbumi "In The Cinema" ilmestyi 2010 ja sen seuraaja "Public Execution" viime vuonna. Albumien välissä saatiin ulos viiden biisin EP, "Rotten Days", jonka biiseistä osa oli tehty täysin akustisesti. Lumouksen erityispyynnöstä Silent Scream saapuu esittämään akustista materiaalia myös livenä. Älä missaa tätä erikoiskeikkaa!

ErilaZ (Suomi)

ErilaZin (ex-Kuroshio Current) sooloprojekti yhdistää synkän elektron, pohjoismaisen mytologian ja metallin uniikiksi paketiksi. Lavalla ErilaZ muuntuu kokonaiseksi bändiksi, kun kokoonpanoon liittyvät kahdesti maailman parhaaksi hard-dance-DJ:ksi äänestetty legendaarinen Proteus ja Kuroshion nokkamies aQi.

Keväällä 2012 näki päivänvalon ErilaZin esikois-EP, "First of the Vortices". Levy julkaistiin saman vuoden syksyllä myös Euroopan markkinoille Danse Macabre Recordsin toimesta.

Ovro (Suomi)

Ovron debyytti "Malice in Underland" ilmestyi Some Place Elsen julkaisemana jo vuosikymmen sitten. Tuosta lähtien on Ovro keikkaillut ja levyttänyt ahkerasti, niin Suomessa kuin maan rajojen ulkopuolella, joko soolona, yhdessä Niko Skorpion kanssa tai Haeretici 7o74 -nimen alla.

Minimaalista ja kokeellista ambientia maalaileva Ovro julkaisee uuden levyn tämä vuonna ja saapuu nyt ensimmäistä kertaa Lumoukseen esiintymään.

Loistava Polku (Suomi)

Goottirockin, postpunkin ja uuden aallon kolmiyhteydessä seikkaileva Loistava Polku on ehtinyt lyhyessä ajassa kerätä melkoisesti kehuja ja ystäviä. Yhtyeen musiikista kuultaa kunnioitus esikuvia kohtaan, mutta omalla näkemyksellä ja asenteella.

Loistava Polku julkaisi viime vuonna debyyttialbuminsa "Jäähyväiset Paratiisille" ja CD-EP:n "Emilia, olet vain kuva matkalla peilisaliin". Lumouksessa Loistava Polku nähdään nyt toista kertaa.

Wreckdance (Suomi)

Postpunkin ja goottirockin välimaastossa mennään, mutta hyvin omalla tyylillä ja huumorinpilke silmäkulmassa. Debyyttialbumi "Love Is Murder" ilmestyi vuonna 2012.

Wreckdancen ydinryhmän muodostaa Suruaika-kolmikko Antti, Henkka ja Toni, mutta uuden laulajan myötä vaihtui biisien esityskieli englanniksi.

Protectorate (Suomi)

Lappeenrannasta saapuu uusi kuuma industrial-projekti Protectorate. Vaikutteet löytyvät akselilta Skinny Puppy–Frontline Assembly, eikä tätä tarvitse edes hävetä. Yhtyeen CD-EP "Come Fall" oli tervetullut lisä Suomi-skenen tarjontaan. Lumouksessa nähdään, miten levyn rankkuus saadaan toimimaan lavalla.

Masquerade (Suomi)

Uusi kotimainen post-punk yhtye naisvokaaleilla. Musiikillisia vaikuttajia löytyy Siouxsiesta X-Mal Deutschlandiin ja Siekieraan.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 04. päivä toukokuuta 2016 kello 03:03. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.