Gootti.net

Goottifoorumilta kuuluu

Lemmikit: ja samaan aikaan sitä pakuria on puskat pullollaan. Taitaa olla tosin kuivattuna toi hinta mutta kuitenkin, jos tarvit niin helposti löytyy. Taatusti luomua ja nopeahko toimitus. e: oon mie sitä tutu...

Marraskuun Night Visions -ohjelmistossa vuoden kovimmat kotimaiset

  • Julkaistu perjantaina 06.10.2017

Elokuvatapahtumavuosi 2017 saa arvoisensa päätöksen, kun syksyn Night Visions -festivaali järjestetään Helsingissä 22.–26. marraskuuta 2017. Pohjoismaiden suurimmalla genre-elokuvafestivaalilla Kaisaniemenkadun Kinopalatsissa nähdään neljän päivän ja yhden kokonaisen yön aikana yhteensä yli 40 pitkää elokuvaa ja joukko huolellisesti poimittuja lyhytelokuvia.

Night Visionsin uutuuselokuvien terävimpään kärkeen lukeutuvat vuoden kovimmat kotimaiset: Teemu Nikin kolmas pitkä ohjaus Armomurhaaja ja Marko Mäkilaakson kolmas pitkä valkokangasohjaus It Came from the Desert. Kumpikin elokuva saa Suomen ensi-iltansa Night Visions -valkokankailla tekijöiden läsnäollessa.

Armomurhaaja herätti poikkeuksellista kansainvälistä kiinnostusta, kun se sai ensiesityksensä maailman suurimmalla elokuvafestivaalilla Torontossa kuukausi sitten. Matti Onnismaa nähdään kunniakkaan uransa ensimmäisessä pääroolissa koston enkelinä Veijona, joka rakastaa eläimiä enemmän kuin ihmisiä. Roger Cormanin ja Monte Hellmanin särmikkäimpään tuotantoon verrattu elokuva saapuu kaupalliseen teatterilevitykseen marraskuun 2017 lopussa.

It Came from the Desert on 1980-luvun tietokonepelin innoittama toiminnallinen kauhukomedia, jonka ytimessä ovat tiedemiesten epäonnistuneen kokeilun synnyttämät jättiläismuurahaiset. Iron Sky -taustavaikuttaja Tero Kaukomaan executive-tuottaman, kokonaan englanninkielisen elokuvan pääosissa nähdään nousevat brittikyvyt Harry Lister Smith ja Alex Mills. Tärkeimmän naisroolin tekevä brittiläinen Vanessa Grasse on niittänyt kansainvälistä kiitosta myös naispääroolillaan Texasin moottorisahamurhat -saagan tuoreimmassa osassa Leatherface (2017). It Came from the Desertin teatteriensi-illan ajankohtaa ei ole vielä julkistettu.

Night Visionsin tarjonnan polttopisteessä ovat tuttuun tapaan fantasia-, kauhu-, scifi- ja toimintaelokuvan kansainvälisesti kohutuimmat uutuudet ja harvoin nähdyt, valmistumisaikanaan Suomessa kokonaan kiellettyt klassikot. Fiktiotarjonnan terävimmän kärjen lisäksi festivaalilla nähdään tukku vuoden kiinnostavimpia dokumentteja Suomen ensiesityksinä.

Marraskuun Night Visions -ohjelmisto julkistetaan kokonaisuudessaan 30.10. alkavalla viikolla. Festivaalin ennakkomyynti käynnistyy perjantaina 3.11.2017 Finnkinon nettisivuilla ja elokuvateattereissa.

Lisätietoja festivaalista voi löytää sen omilta nettisivuilta osoitteesta www.nightvisions.info.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5461 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Sekalaista julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 06. päivä lokakuuta 2017 kello 00:12. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Julkaisun leipäteksti sisältää noin 211 sanaa. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.