Gootti.net

Goottifoorumilta kuuluu

Yleiskeskustelu 3: odota pelkää ja katso miten käy samassa paketissa.

Miss FD: "Love Never Dies" -levyarvostelu

  • Levyarvostelu julkaistu keskiviikkona 23.02.2011
  • Avainsanat:

"Lover Never Dies" -albumin etukannessa punahiuksinen Miss FD:n tummaa koristeellista taustaa vasten seisomassa. Kuvan oikeassa laidassa lukee valkoisella värillä Miss FD ja sen alla pienemmällä albumin nimi.Julkaistiin 14.2.2011

Kädessäni on Miss FD:n kolmas levy, jonka arvostelen. Sen kansi on pelkistetty, tyylikäs ja tummanpuhuva. Saatekirje lupaa "matkaa tuskan ja epätoivon varjomaailmaan", sekä epätavanomaisia melodioita ja kummittelevaa laulantaa. Odotan materiaalilta taas hieman enemmän kuin edellisellä kerralla, jolloin toivoin nostatuksia, jotka johtavat räjähtäviin ja/tai koukuttaviin kertosäkeisiin, jotka paiskaavat seinään ja saavat jalat vispaamaan. Vannoutuneena sanoitusfriikkinä katsastan ensimmäisenä lyriikat. Ne ovat aika perustäytehuttua, mutta olen tarpeeksi optimistinen, että en usko sen haittaavan tässä musiikinlajissa kovin merkittävästi.

Ykkösraidan "Moment of Fade" lähtiessä kertosäkeeseen olen jo valmis taputtamaan käsiäni ja antamaan laulajatar–musiikintekijälle vuolasta kiitosta, sillä kyseessä on kivan tarttuvaa goottipoppia, josta tulee mieleen Garbage. Paikoin jopa The Cure! Ikäväkseni tässä laskelmoidusti ensimmäiseksi laitetussa hitissä on koko levyn ainoa kertsi. Avausbiisin jälkeen luvassa on sekalainen soppa Nine Inch Nailsia, Combichristia ja Tori Amosta, mutta ilman juuri mitään, mikä tekee edellisistä bändeistä ja artisteista erikoisia ja kiehtovia. Paikoitellen Miss FD tuntuu lainaavan jopa häiritsevästi Amosin laulumaneereja, eikä edes viimeisen kappaleen, "In Love, Loss and Neon" tunnelmointi ja flyygelin intohimoinen pahoinpitely voi pelastaa albumia.

Neiti Äfdeen helmasynti on yhä edelleen kertosäkeiden täydellinen uupuminen. Moinen ei tasapaksua, yksitoikkoista maalailua sisältävällä levyllä häiritsisi kovasti, mutta kolmoslätty on täynnä "antaa ymmärtää, muttei ymmärrä antaa" -meininkiä, joka menee jo — anteeksi kaunopuheisuuteni — seisottamisen tai auditiivisen ahdistelun puolelle. Ykkös– ja päätösbiisien välissä olevat kappaleet jäävät mielen perukoille epämääräiseksi mielikuvaksi jostain itseään toistavasta ja turhautumista herättäneestä, jossa oli jotain pianoa, rumpukonetta ja naislaulua. Liitän tänne osan arvostelustani, sillä se pätee yhä:

Julkaisun parasta antia ovatkin artistineidon omalla lauluäänellään sekä konerutinoilla leikittely, ja jahka perinteisimmät ratkaisut ja loputtomat loopit saataisiin pois ja tilalle rohkean tarttuviakin kertosäkeitä, tässä voisi jopa olla ainesta. Koska ensimmäisen ja toisen albumin välillä oli tapahtunut selkeätä kehitystä, toivoin todella jotain, joka löisi minulle jauhot suuhun ja päätyisi soittolistalleni. Ei voittoa tällä kertaa.

Pisteet: 2/5

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Ines Lukkanen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5575 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 23. päivä helmikuuta 2011 kello 00:12. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Julkaisun leipäteksti sisältää noin 283 sanaa. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.