Gootti.net

Sweet William: "Brighter Than the Sun"

"Brighter Than the Sun" -albumin etukannessa näkyy vastavaloon otettu potretti pörröpäästä, joka on musta ja sen takana näkyvä valo pääosin vaaleaa. Kuvan alaosaan kirjoitettu valkoisella keltaiselle palkille Sweet William ja albumin nimi.Julkaistaan 17.5.2010

Saksan Kölnistä toimiva Sweet William (www.sweetwilliam.de) julkaisee nyt yli vuosikymmenen ajan kestäneen levytystauon päätteeksi uutta musiikkia. Yhtye valmisteli kaikessa hiljaisuudessa 68-minuuttisen pitkäsoiton, jotka muodostavat synkkää electro-rockia varustettuna yhtyeelle ominaisin psykedeelisin elementein. Sweet Williamin 14 biisin pituinen "Brighter Than the Sun" on seikkailu halki tunnetilojen. Bändi kertoo, että albumi kertoo tarinoita kadonneista sieluista, toivosta ja lämpimistä tunnelmista. Äänimaailmaan sisältyy elektronisen musiikin elementit, loopit, oikeat rummut, kitarat ja basso-osuudet, pianokin ja näiden seassa omaleimainen lauluääni.

Vuodesta 1986 asti toimineen Sweet Williamin uutukaiskiekolla kuultavista kappaleista useat ovat yli kuusiminuuttisia, mutta joukossa on myös lyhyempiä, noin kolmen minuutin pituisia, kuunteluhetkiä. "Brighter Than the Sun" julkaistaan toukokuun lopulla goottimusiikin ja muun synkiötuotannon esille tuomiseen erikoistuneen ranskalaisen D-Monic-levymerkin kautta. Teosta myydään levy-yhtiön nettikaupassa 13 euron hintaan. Hinta sisältää toimituskulut minne tahansa maailmassa. Albumi on kääritty digipak-kuoriin ja sen sisältämät kappaleet on masteroitu Saksassa Sonic Studiossa. Yhtyeen pitkän uran aikana syntyneisiin nauhoitteisiin voi tutustua Sweet Williamin virallisilla MySpace-sivuilla.

"Brighter Than the Sun" -albumin kappaleet:

 1. Be Around
 2. Lonely Bedroom
 3. Creature
 4. Brighter Than the Sun
 5. Never Leave
 6. Shimmer
 7. So Long
 8. Timeless
 9. Reflection
 10. Transsize
 11. Backflow
 12. Alright
 13. Outro
 14. Nowhere Rd

Sweet William on:

 • Oliver Heuer (laulu ja kitara)
 • Frank Breuer (basso)
 • Markus Gerlach (rummut)

Yhtye on toiminut vuodesta 1986 asti. Bändin perusti Oliver Heuer. Yhtyeen debyyttialbumiksi nauhoitettiin vuonna 1989 "These Monologues" -levy. Se ilmestyi vuotta myöhemmin vinyylikiekkona Big Noise Recordsin avustuksella. Koska opusta myytiin tyydyttävästi, yhtye sai levytyssopimuksen neljäksi vuodeksi Hyperiumilta / Rough Tradelta. Sopimuksen avulla saksalaiset koostivat debyyttialbumistaan uusintapainoksen ja nauhoittivat levyt "Kind of Strangest Dream" sekä "Development Though the Years". Vuonna 1998 Sweet Williamilta julkaistiin "Sho"-albumi Dion Fortune Recordsin tuella. Se vietti Saksan Deutsche Alternative Charts -listan kärkipuolella neljän viikon päivät. Vuosituhannen vaiheessa yhtyeen sisällä koettiin muutoksia kokoonpanossa. Bändi nauhoitti useita albumeja ja EP-lättyjä oman levy-yhtiönsä kautta. Nyt julkaistavan pitkäsoiton äänitystyöt starttasivat viime vuoden elokuussa.

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 18. päivä toukokuuta 2010 kello 00:12. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.