Gootti.net

Goottifoorumilta kuuluu

Klub Kalma – Diskotéka Macabre: Shades 2019! 28.12.2018 @Dubrovnik, Hki: Klub Kalma – Diskotéka Macabre: Shades 2019! Klub Kalman Diskotéka Macabressa tulevaisuus näyttää niin valoisalta, että on pakko käyttää aurinkolaseja! Älä tuhlaa välipäiviä turhanpäiväisyyksiin, vaa...

Muisteloita ja kuvia edellisestä Wave-Gotik-Treffenistä

Seuraavan kerran Wave-Gotik-Treffen järjestetään 18.–21. toukokuuta. Paikkana on jälleen Saksan Leipzig. Joka vuosi vuodesta 1992 alkaen järjestetty monipäiväinen tapahtuma on muodostunut Euroopan, ehkä jopa maailman, suurimmaksi goottifestivaaliksi. Viime vuosien WGT:ssä on esiintynyt reilusti yli 200 bändiä ja artistia. Edellisvuoden Wave-Gotik-Treffenin esiintyjäkaartiin kuului kaiken kaikkiaan 231 nimeä. Seuraavassa on kuvitettu yhteenveto viime kesän WGT:stä.

Torstai 1.6.

Saavuimme Berliinin kautta Leipzigiin jo torstaina. Juna oli täpötäynnä ja jouduimme seisomaan käytävällä koko matkan.

Vaikka festivaali alkaa virallisesti perjantaina, olisi torstainakin ollut esiintyjiä ja tiskijukkia ympäri kaupunkia ja meitä olisi kiinnostanut mennä katsomaan Patenbrigade:Wolffia. Kuitenkin matkaväsymyksestä ja keikkapaikan hankalasta sijainnista johtuen, valitsimme mieluummin majapaikkamme: läheisen Moritzbastein. Tämä katakombeihin moneen kerrokseen rakennettu sokkeloinen baari tarjosi jo torstaina kaksi tanssilattiaa.

Perjantai 2.6.


Mukaani Agralta melkein tarttui hellyttävä lemmikkilepakko.


Aeon Sable

Perjantain aamupäivä meni passien hakuun ja Agran myyntikojuja tutkiessa. Agralta suunnaksi Felsenkeller, jossa ensimmäisenä pääsimme näkemään okkultistirokkarit, saksalaisen Aeon Sablen. Lavashow vaihteli suvereenista haltuunotosta noloihin opeteltuihin koreografioihin, biisistä riippuen. Samoin yhtyeen musiikillinen anti liikkui äärilaidasta toiseen, mahtipontinen ja tunnelmallinen goottirock saattoi seuraavassa biisissä vaihtua tusinametalliin ja päinvastoin. Aeon Sable oli parhaimmillaan tarjoillessaan gootimpaa tuotantoaan ja metallit olisi voinut jättää suosiolla pois setistä.


Ordo Rosarius Equilibrio

Illan seuraava etappi oli Volkspalast Kuppelhalle ja Ordo Rosarius Equilibrio. Keikan aloitus venyi teknisten ongelmien vuoksi, eivätkä ongelmat kokonaan kadonneet keikan aikanakaan. Harmi, sillä Ordo Rosarius Equilibrio on yksi suurimmista suosikkiorkestereistamme. Tomas menetti hetkeksi äänensä kesken keikan, mutta onnistui silti hoitamaan setin loppuun asti. Valitettavasti jouduimme jättämään encoret väliin ja samalla jäi näkemättä Spiritual Frontin Simone Salvatorin vierailu lavalla. Tässä kohtaa jälleen kirosimme pitkiä siirtymiä ja ainaisia päällekkäisyyksiä, joilta ei voi välttyä näin hajallaan eri puolilla kaupunkia olevien keikkapaikkojen kanssa.


Amanda Palmer

Ilman teknisiä ongelmia ei selvitty myöskään Amanda Palmerin ja Edward Ka-Spelin keikan aloituksesta. Tällä kertaa kyse oli sen verran isosta ongelmasta, että koko keikka meinasi peruuntua. Amandalle vuokrattu sähköpiano ei toiminut lainkaan ja korvaavaa laitetta etsiessä pyydettiin jopa yleisön ja muiden bändien soittajien apua. Lopulta uusi sähköpiano löytyi ja keikka saatiin käyntiin.

Amandan ja Edwardin vahvistuksena kuultiin The Legendary Pink Dotsien viulistia ja aivan käsinkosketeltavan tunnelman trio onnistui Agralle luomaan. Tämän vuoden WGT:n ehdottomia tähtihetkiä kaikkinensa.

Lauantai 3.6.


Scary Bitches

Täubchenthalille ehdimme hetkeä ennen Scary Bitchesin keikkaa. Olin luullut yhtyeen jo lopettaneen toimintansa, mutta yllätys oli iloinen, kun Scary Bitches tarjosi hyvin energisen keikan ja sai yleisönkin laulamaan mukana.


Bloody, Dead & Sexy

Heti perään esiintyi Bloody, Dead & Sexy. Poikkeuksellisesti lavakokoonpanossa nähtiin myös yhtyeen alkuperäinen kitaristi. Bloody, Dead & Sexy rokkasi juuri niinkuin pitikin. Harmi, että jälleen piti lähteä kesken setin, jotta ehdittiin ajoissa ratikkaan ja ensimmäisten joukossa jonoon Schauspielhausille.


Spiritual Front

Meille koko festarin musiikillinen huippuhetki oli Spiritual Frontin akustinen esiintyminen Schauspielhausin konserttisalissa. Tällainen esitys kuuluikin ehdottomasti konserttisalipuitteisiin. Spiritual Frontin peruskokoonpanosta mukana oli vain laulaja Simone Salvatori, taustallaan viulisti, pianisti ja sellonsoittaja. Isolla valkokankaalla pyöri Rainer Werner Fassbinderin elokuva In a Year of 13 Moons ja setin jokainen biisi tuntui kuuluvan oikealle paikalleen filmin soundtrackina, vaikka elokuva valmistui jo vuonna 1978 ja biisit oli valittu Spiritual Frontin levyiltä.

Mykistävän hieno konsertti!

Sunnuntai 4.6.


She Past Away

Sunnuntain ensimmäinen kiinnostava artisti oli Agralla esiintynyt She Past Away. Turkki ei ole tullut tunnetuksi dark waven tai post-punkin mekkana, mutta hyvin tyylitajuisesti turkkilaiset hommansa hoitivat. Agran ison lavan sijaan olisin kuitenkin nähnyt She Past Awayn esimerkiksi Felsenkellerissä, koska pienieleisesti esiintynyt duo ei oikein riittänyt täyttämään noin isoa estraadia.


Gene Loves Jezebel

Uutta nousua tekevä Gene Loves Jezebel oli saanut hyvän slotin Agran isolla lavalla, mutta jostain syystä konkaribändin keikka jäi vähän vaisuksi. Hieno yhtye, mutta ilmeisesti 80-lukuinen soundi ei vedonnut nuorempaan goottiväkeen ja Agran halli oli melkoisen tyhjä Gene Loves Jezebelin esityksen aikana.

Brittien esityksen jälkeen pikavauhtia syömään ja ratikalla kohti Kohlrabizirkusta.


S.P.O.C.K

Ruotsin avaruussynapopin lähettiläät Android, Crull-E ja Yo-Haan, eli S.P.O.C.K. aloitti settiään juuri kun pääsimme Kohlrabizirkukselle. Hyvän tuulen poppia ja tarinoita Star Trekin maailmasta. Useasti Suomessakin esiintynyt kolmikko on aina takuuvarmaa viihdykettä lavalla, niin tälläkin kertaa.


Peter Hephner

S.P.O.C.K.:in jälkeinen odotus palkittiin Peter Heppnerin soolokeikalla. Harvoin pystyy sanomaan, ettei laulaja ja nuottiteline-yhdistelmä näytä nololta, mutta entisen *Wolfsheim*-solistin karisma riitti ylittämään moiset ajatukset. Setti oli toimiva kokonaisuus Wolfsheimin klassikoita ja soolouran tähtihetkiä, huipennuksena The Sparrows And The Nightingales.

Tarkoitus oli lähteä vielä katsomaan Skinny Puppya, mutta jalat veivät kohti yöpaikkaa.

Maanantai 5.6.


Keskiaikakylässä oli tarjolla kaikkea viinistä pihakoristeisiin.

Päivällä keskiaikakylässä osuttiin reippaaseen sadekuuroon ja Andyran keikka jäi meidän osalta hieman lyhyeksi. Musiikillinen elämys sellaista nättiä tapettia iltapäivän ratoksi.


Frankenstein

Vesisadetta pakoon Moritzbasteille ja sieltä suunnaksi Täubchenthal. Frankenstein Jenkeistä ei ollut entuudestaan tuttu, mutta ihan kelvollista rokkia soittivat. Soittajilla oli taustaa Los Angelesin death rock-scenen orkestereista, mutta jostain syystä tieto Frankensteinista oli jäänyt aiemmin huomioimatta. Yhtyeen musiikki oli yhdistelmä psychobillyä, punkkia ja death rockia ja solistin lavaliikehdintä tuki yhtyeen nimivalintaa.


The Creepshow

Festarin viimeisen päivän kohokohtiin kuului kanadalaisen psychobillyryhmä The Creepshow’n esiintyminen Täubchenthalilla. Yhtyeellä on keulilla jo kolmas solisti, mutta meno ei ole laulajan vaihtumisesta huolimatta laantunut millään tapaa. Yhtyeen uusin laulaja Kendra Legaspi on karismaattisin The Creepshow -vokalisti tähän mennessä ja aktiivinen keikkailu on pitänyt huolta yhteensoiton toimivuudesta.

Loppuilta jatkui Täubchenthalin levymusiikin tahtiin Chicage vs. Dresden -bileissä.

Taas jäi paljon näkemättä päällekäisyyksien ja keikkapaikkojen etäisyyksien vuoksi. Muun muassa The Mission, Cabaret Voltaire, Sex Gang Children, Theodor Bastard, Moon Far Away, Nikolas Schreck, The Devil and The Universe, B-Movie ja monta muuta kiinnostavaa artistia jäi odottamaan seuraavia kohtaamisia.

Teksti: Jyrki & Niina
Kuvat: Niina Helminen

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5575 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 02. päivä tammikuuta 2018 kello 03:03. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Julkaisun leipäteksti sisältää noin 949 sanaa. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.