Gootti.net

Tämän vuoden Wave-Gotik-Treffen 18.–21. toukokuuta

Wave-Gotik-Treffen, maailman suurin goottikulttuurin kesätapahtuma, järjestetään tänäkin vuonna Leipzigissa, Saksassa. Tällä kertaa festivaali ajoittuu perjantaista 18.5. maanantaihin 21.5.

Tosin varaslähtö otetaan perinteisesti päivää aiemmin ja paljon festivaaliin liittyvää oheistapahtumaa, klubeja ja live-esiintymisiä on kaupungissa tarjolla jo torstaina 17.5.

S.P.C.K. esiintymässä Wave-Gotik-Treffenissä.
Varo! S.P.C.K.in liveshowssa osansa vesipyssystä sai yleisökin.

Joka vuosi Suomestakin iso joukko alan harrastajia suuntaa keväällä kulkunsa Wave-Gotik-Treffeniin. Lisäksi melkein jokaisella kerralla esiintymässä on ollut myös suomalaisia artisteja, tänä vuonna ainakin Grave Pleasures.

Wave-Gotik-Treffenin tämän vuoden ohjelmakattausta alettiin valottaa normaaliakin myöhempään, ensin varmistamalla ainoastaan The Jesus and Mary Chain pääesiintyjäkaartiin, mutta aiempien kertojen tapaan odotettavissa on jälleen valtaisa ohjelmakattaus. Toistaiseksi on paljastettu mm. seuraavat esiintyjät; All Gone Dead, Arcana, Centhron, Dive, Elegant Machinery, FrontLine Assembly, Joy/Disaster, Kiew, Merciful Nuns, Raison D’etre, Rome, The Last Cry ja Vomito Negro, sekä juuri Depeche Modea kiertueella lämmitellyt Black Line. Bändikattaus täydentyy pitkin kevättä ja ajantasaisen listan näet festivaalin virallisilta sivuilta.

Kuvassa Wave-Gotik-Treffenissä esiintynyt Amanda Palmer.
Mukana on usein esiintyjiä, joita et ikinä unelmoinutkaan näkeväsi livenä, kuten 2017 Amanda Palmer.

Livemusiikin lisäksi tarjolla on aina useita klubeja tiskijukkineen, näyttelyitä, filmejä, teatteria, keskiaikakylä, markkinoita, fetish-bileet ja muuta oheisohjelmaa. Saksalaiseen tapaan bileet voivat jatkua aamuun asti, joten bilehirmujen ei tarvitse mennä ajoissa nukkumaan. Lisäksi suomalaisilla on perinteisesti ollut oma miitti Leipzigissa WGT:n yhteydessä maanantaina rautatieasemaa vastapäätä olevassa puistossa.

Toistaiseksi on julkistettu vasta sen verran vähän esiintyjiä, että mitään suurisuuntaisia suunnitelmia aikataulujen suhteen ei vielä kannata tehdä. Isojakin nimiä saattaa ilmestyä ohjelmaan ihan viime hetkellä. Tällä hetkellä itseä kiinnostavimpiin artisteihin voi laskea ainoan Euroopan-keikkansa tekevä uudelleenkoottu All Gone Dead, Readership Hostile, Rome ja toistaiseksi vain epävirallisesti (artistien omien sivujen kautta) paljastunut Qntal.

Ensikertalaisille varoituksena: ohjelmatarjontaa on neljän päivän aikana niin paljon ja laajalla alueella ympäri kaupunkia, että kaikkeen osallistuminen ja jokaisen bändin näkeminen on täysin mahdotonta. Esiintyjiä kannattaakin hieman kuunnella etukäteen läpi, koska sieltä voi löytyä myös uusia suosikkeja, niiden vanhojen tuttavuuksien lisäksi. Vaikka festarilipulla pääsee matkaamaan julkisissa ilmaiseksi, palaa siirtymiin keikkapaikalta toiselle usein pitkiäkin aikoja. Taksi ei tosin Saksassa ole kallis vaihtoehto, jos oikeasti haluaa kiireellä jonkun siirtymän tehdä.

Kuvassa Schauspielhaus punertavassa valaistuksessa.
Muutama keikkapaikka on jo itsessään todella hieno, kuten Schauspielhaus.

Suomesta Leipzigiin pääsee helpoimmin joko lentämällä perille saakka, ajamalla omalla autolla tai matkustamalla lentokoneella Berliiniin ja loppumatka junalla. Hotellimajoituksien lisäksi festivaalilla on oma leirintäalue käytössä. Leirintäalue on Agran, eli päälavan vieressä. Sekin on budjettimatkaajalle ihan käypä vaihtoehto.

Lisätietoja, lipunmyynti ja täydellinen artistikattaus, joka täydentyy kevään mittaan sijaitsee WGT:n nettisivuilla osoitteessa www.wave-gotik-treffen.de.

Teksti ja kuvat: Jyrki ja Niina

Tietoa julkaisusta

Jutun julkaisi Petri Ikonen. Gootti.net-sivustolla on julkaistu tähän mennessä 5577 kirjoitusta. Valtaosa kirjoituksista käsittelee musiikkia ja elokuvia sekä erilaisia tapahtumia. Selaat juuri osion artikkeli ja kategorian Goottimusiikki julkaisuja. Tätä julkaisua päivitettiin viimeksi 08. päivä maaliskuuta 2018 kello 00:12. Tämän uutisjutun kestolinkki on tässä. Haluatko auttaa artikkelin täydentämisessä, ehostamisessa, korjaamisessa? Jos haluat, ota toki yhteyttä. Jos haluat lukea Gootti.netin parhaimpia juttuja, tutustu tähän listaukseen.

Kommentoi julkaisua

Tämä julkaisu ei ole saanut kommentteja, vielä. Voit kommentoida julkaisua kirjoittamalla kommenttisi alapuolella näkyvään lomakkeeseen. Asiattomat kommentit sensuroidaan tai poistetaan jälkikäteen sivuston ylläpidon toimesta.

Uutta! Nyt voit ahtaa Gootti.netin kännykkäänkin. Palvelun uusimmat uutiset ja suositun keskustelualueen tuoreimmat viestit löytyvät nyt myös kevytversiona mobiililaitteille suunnatussa Gootti.mobi-palvelussa.